Hvordan lagre olivenolje

Ikke gjør denne tabben med olivenoljen

Olivenolje av god kvalitet kan være svært gunstig for helsa. Men lagrer du den på feil måte, kan den fort miste både den gode smaken og de helsefremmende egenskapene sine. Her er ekspertens beste råd.

NEI, IKKE SLIK: Skal olivenoljen beholde sine helsefremmende egenskaper, er det et par ting du må huske på når du lagrer den hjemme. Foto: NTB
NEI, IKKE SLIK: Skal olivenoljen beholde sine helsefremmende egenskaper, er det et par ting du må huske på når du lagrer den hjemme. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Først og fremst anbefaler jeg alle å kjøpe flasker som rommer en halv liter, ikke mer. Da rekker du å bruke opp olivenoljen før den blir dårlig, sier Jørgen Lund.

Han er en av kun to personer i Norge som er utdannet profesjonell olivenoljesmaker, og som er kvalifisert til å være smaksdommer i offisielle testpaneler og olivenoljekonkurranser. Utdannelsen tok han i Italia, og i dag jobber han som importør av italienske olivenoljer som han selv velger ut etter grundig testing.

Lund holder også kurs om olivenolje for både privatpersoner og store bedrifter, men mener at den generelle kompetansen om olivenolje i Norge fortsatt er lav, til tross for at olivenoljens popularitet har økt betraktelig her til lands de siste tiårene.

Holdbarhet

En god olivenolje har en offisiell holdbarhet på 18 måneder fra den er tappet på flaske. Men hvordan du lagrer flasken, både før og etter åpning, har mye å si for hvor lenge oljen beholder den friske smaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.