Lagring av medisiner

Ikke gjør denne tabben med medisinene dine

Feil lagring av medisiner kan gi kortere holdbarhet og gjøre at virkestoffene ikke fungerer, eller at medisinene gir uventede bivirkninger. Og badet kan være et dårlig sted for lagring av medisinene.

MEDISINER: Å lagre medisiner i skapet på et varmt bad kan i verste fall føre til uønsket effekt av medisinene dine. Foto: Berit B. Njarga
MEDISINER: Å lagre medisiner i skapet på et varmt bad kan i verste fall føre til uønsket effekt av medisinene dine. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Medisiner inneholder ett eller flere virkestoffer, som utgjør de aktive ingrediensene i legemiddelet. Disse kan i verste fall påvirkes, eksempelvis ved inntak av alkohol. Men visste du at også feil lagring av medisiner kan gjøre at virkestoffene svekkes?

Her er det spesielt to faktorer som kan påvirke virkningen av medisinene dine negativt:

Varme og lys.

Les pakningsvedlegget

Forskjellige medisiner har både forskjellig holdbarhet, og skal lagres forskjellig. Derfor påpeker Helsenorge på sine nettsider at du bør lese oppbevaringsrådene i pakningsvedlegget til dine medisiner, siden alle medisiner er merket med utløpsdato og opplysninger om hvordan medisinen skal oppbevares.

De skriver videre at virkestoffene i medisinene brytes ned over tid, som er årsaken til at medisiner har begrenset holdbarhet og må oppbevares riktig. Fram til utløpsdatoen er det garantert at produktet har godkjent kvalitet - men kun hvis du oppbevarer det riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.