Hvordan bytte fastlege

Ikke fornøyd med fastlegen?

Ikke noe problem - slik bytter du lege.

BYTTE FASTLEGE: En fastlege du er trygg på og komfortabel med, er viktig. Men er du ikke fornøyd med legen din, er det ikke vanskelig å bytte. Foto: Scanpix.
BYTTE FASTLEGE: En fastlege du er trygg på og komfortabel med, er viktig. Men er du ikke fornøyd med legen din, er det ikke vanskelig å bytte. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert

Det er vesentlig lettere å bytte fastlege i dag enn det var for noen år tilbake. Nå behøver du ikke tråle deg gjennom mange ulike instanser via telefon og skjemaer for å til slutt få den fastlegen du ønsker.

I dag kan du gjøre det selv via Helsenorge.no.

Ifølge Jon Georg Lund, tjenesteansvarlig ved Avdeling helserefusjoner (HKHR) hos Helsedirektoratet, bruker 80 prosent av befolkningen denne digitale tjenesten.

Ønsker du å bytte fastlege men er usikker på hvordan du går frem?

Her er Lunds forklaring, steg for steg.

Slik finner du lege og legekontor

Start med å gå inn på denne siden: https://minhelse.helsenorge.no/bytte-fastlege

Her får du all informasjon om hvordan du bytter fastlege uten at du er logget inn. Men når du skal gjennomføre selve bytte av fastlege, du logge inn.

Lenger nede i artikkelen forklarer vi deg hvordan.

Men først:

  • Hvis du vil vite litt før du bestemmer deg, kan du på denne åpne siden sortere på litt ulike måter. Du kan søke opp den kommunen du måtte ønske, eller du kan søke opp en bestemt fastlege eller bestemt kontor. Du kan fritt velge hvilken kommune du vil ha fastlege i. Når du har fått opp en slik liste, kan du sitte og bla i den.
  • Når du har funnet en kommune, får du opp alle fastlegene i alfabetisk rekkefølge. Hvis du heller vil sortere på legekontorene i kommunen du har valgt - og det er litt for å få oversikt - trykker du på fastlegekontor og så ser du legene som jobber på kontoret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.