Fjerne hudfliker

Hvordan fjerne hudfliker?

Såkalte hudfliker eller hudtagger kan dukke opp på visse deler av kroppen, og gjerne blir det flere med økt alder. Syns du disse er skjemmende kan de fjernes på enkelt vis.

HUDFLIKER: Det er veldig vanlig å få hudfliker som voksen. Syns du de er skjemmende kan de fjernes relativt enkelt. Foto: NTB
HUDFLIKER: Det er veldig vanlig å få hudfliker som voksen. Syns du de er skjemmende kan de fjernes relativt enkelt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du opplevd å få små utvekster i huden, eksempelvis i området rundt halsen, og stusset på hva det er?

Ifølge den amerikanske foreningen for dermatologi er såkalte hudfliker, eller hudtagger, en utvekst på huden som henger fra en stilk. Disse er svært vanlige og i utgangspunktet ufarlige, og dukker vanligvis opp i halsområdet, armhulene og lysken.

Hudflikene er relativt enkle å få fjernet - men vær obs på at det å få mange slike i verste fall kan være et tegn på diabetes.

Dukker opp på hals og i armhuler

Ifølge fagansvarlig hudlege Xiaotong Li ved Volvat Majorstuen i Oslo, er det vanlig å få slike hudfliker fra 30-årene og oppover.

- Antallet vil øke med årene. Debutalder og antall er genetisk betinget – noen familier har mange, andre har lite, forklarer hudlegen, og legger til at overvektige personer gjerne er mer utsatt for å få slike hudfliker i huden.

De dukker vanligvis opp på utvalgte ormåder på kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.