Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Har du opplevd å få små utvekster i huden, eksempelvis i området rundt halsen, og stusset på hva det er?
Ifølge den amerikanske foreningen for dermatologi er såkalte hudfliker, eller hudtagger, en utvekst på huden som henger fra en stilk. Disse er svært vanlige og i utgangspunktet ufarlige, og dukker vanligvis opp i halsområdet, armhulene og lysken.
Hudflikene er relativt enkle å få fjernet - men vær obs på at det å få mange slike i verste fall kan være et tegn på diabetes.

Medisinene dine kan gi solskader i huden
Vi Pluss
Alvorlig syk eller skadet partner: - Du vet aldri når du får behov for denne fullmakten
Vi PlussDukker opp på hals og i armhuler
Ifølge fagansvarlig hudlege Xiaotong Li ved Volvat Majorstuen i Oslo, er det vanlig å få slike hudfliker fra 30-årene og oppover.
- Antallet vil øke med årene. Debutalder og antall er genetisk betinget – noen familier har mange, andre har lite, forklarer hudlegen, og legger til at overvektige personer gjerne er mer utsatt for å få slike hudfliker i huden.
De dukker vanligvis opp på utvalgte ormåder på kroppen.
- Det vanligste er å få disse rundt halsen og under armene. Noen har disse også rundt øyene, har Xiaotong Li tidligere uttalt til Vi.no.
Mange slike hudfliker kan i verste fall være et tegn på diabetes, og denne studien slår fast at langt flere av de med slike hudfliker har diabetes, enn de som ikke har hudfliker.

Legen foreslo drastisk grep for Anns diabetes
Vi Pluss
Ny psoriasis-medisin: - Et fantastisk alternativ
Vi PlussHvordan fjerne hudfliker?
Syns du hudflikene er skjemmende og vil fjerne disse, sier hudlegen til Vi.no at han ikke kjenner til gode måter å fjerne de på hjemme. En sjekk på apotekenes nettsider viser at de selger produkter som frysebehandler hudflikene og slik skal fjerne dem, men Vi.no har ikke erfaring med hvor godt disse produktene virker.
På Volvat fjerner de dem som regel kirurgisk.
- Det er snakk om et lite inngrep. Lokal bedøvelse gis, men er ikke alltid nødvendig. Laser kan også brukes i noen tilfeller, forklarer han.
- Kan en hudflik vokse ut igjen etter endt behandling?
- Som regel ikke. Men det vil kunne vokse ut nye i samme område, sier Xiaotong Li.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.