Svulsten i eggstokken ga vann i lungene:

Hoste var eggstokkreft

Beskjeden kom to dager før julaften: Lenas hoste skyldtes eggstokkreft, og svulsten var stor som en knyttneve.

- For meg er det viktig at flere kvinner skal få en diagnose så tidlig at de kan få effektiv behandling. Kan jeg bidra til å hjelpe ett eneste menneske, er jeg fornøyd, sier Lena. Foto: Stefan Jerrevång
- For meg er det viktig at flere kvinner skal få en diagnose så tidlig at de kan få effektiv behandling. Kan jeg bidra til å hjelpe ett eneste menneske, er jeg fornøyd, sier Lena. Foto: Stefan Jerrevång Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Eggstokkreft er en lumsk og aggressiv kreftform. Symptomene er så diffuse at sykdommen ofte oppdages seint og derfor er vanskelig å behandle. Det vet Lena Wäppling (51). For hennes del startet alt med en uvanlig gjenstridig hoste høsten 2017.

- Jeg var ellers frisk, og det har jeg alltid vært. Jeg hadde et fantastisk liv med en morsom jobb og en fin familie. Det var ikke i mine tanker at jeg kunne være syk. Jeg trodde bare at jeg trengte litt hostesaft, forteller hun.

Utenkelig at det var kreft

Det skulle vise seg at hun var sykere enn noen kunne ane. Først oppdaget legene at hun hadde væske i lungen, og mistenkte blodpropp. Den ene lungen ble tømt for væske tilsvarende to melkekartonger. Deretter ble Lena bedt om å komme tilbake for kontroll en uke seinere - og ta med seg sin mann.

- Fram til da hadde jeg ikke kjent noe særlig uro, men nå forsto jeg at det var alvor. Men at det var kreft? Det hadde jeg ikke engang kunnet forestille meg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.