Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
For noen år siden var honning honning. Den kom i en metallboks med oransje lokk, smakte av blomster og lyng, og hadde kremet konsistens. Vi brukte den i te, bakst og som pålegg på brødskiva.
Nå finnes honning i utallige varianter. Lynghonning har fått konkurranse av akasiehonning, timianhonning, sommerhonning, furuhonning, fjellhonning og bringebærhonning. Den kan være lys eller mørk, lysegul eller ravfarget, uklar eller gjennomsiktig, fast eller flytende. Hva er forskjellen? Og hva skal du se etter når du kjøper honning?
Honning vs sukker
For å ta det mest grunnleggende først: Honning består av cirka 80 prosent sukkerarter, nærmere bestemt fruktose og glukose. Nøyaktig fordeling mellom de to sukkerartene varierer etter type honning, men i hovedsak er det noe mer fruktose enn glukose. De resterende 20 prosentene av honningens innhold er først og fremst vann, deretter små mengder pollen, enzymer, antioksidanter, aminosyrer, mineraler og vitaminer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.