Ufør etter yrkesskade?

Hevder ulykken endret livet totalt - men Nav sier nei

Hun var lærer, teamleder, stolt trebarnsmor, hadde et sosialt liv og jobbet 100 prosent - frem til ulykken, som hun mener forandret alt. Ni år etter et fall på jobb har hun fremdeles store helseplager. Men Nav vil ikke gi henne erstatningen hun mener hun har krav på.

NEI FRA NAV: Kvinnen hevder helseplagene kom etter en ulykke på jobben - men Nav og Trygderetten er ikke enige. Kvinnen får dermed ikke menerstatning for yrkesskade. Foto: NTB
NEI FRA NAV: Kvinnen hevder helseplagene kom etter en ulykke på jobben - men Nav og Trygderetten er ikke enige. Kvinnen får dermed ikke menerstatning for yrkesskade. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den nå 54-årige kvinnen jobbet som lærer på en videregående skole da hun falt på jobb og slo hodet slik at hun pådro seg hjernerystelse.

Hun fikk godkjent slag mot hode som yrkesskade samme år som skaden skjedde - men da hun fremmet krav om menerstatning seks år seinere, fikk hun avslag fra Nav.

Bakgrunnen for avslaget var at hun kun hadde fått godkjent yrkesskade på 14 prosent - og for å få menerstatning må den fastsatte invaliditetsgraden være på minst 15 prosent.

- At prosentsatsen 14 prosent invalidiserende skal hindre meg og få erstatning er så tilfeldig. Hvorfor ble det ikke 15 prosent, som er kravet? spør kvinnen Trygderetten, og fortsetter:

- Når en arbeidsulykke endrer livet ditt totalt men ikke er en «god nok ulykke» til å få erstatning, kjennes det som en motløs kamp. Jeg har hele tiden klamret meg til håpet om å bli bra og kunne begynne å jobbe igjen, men at min rett til erstatning skulle bli avist, er trist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.