Styrketrening for eldre

Her trener Svanhild (82) markløft

- Jeg blir i så godt humør av å trene at jeg nesten sprudler over hver gang jeg har vært her, stråler Svanhild Slåttsveen Cope (82).

STERK: - Nå er det jeg som viser barnebarna hvordan man trener markløft riktig, forteller Svanhild Slåttsveen Cope stolt. Her løfter 82-åringen 27,5 kilo. Foto: Marit O. Bromark
STERK: - Nå er det jeg som viser barnebarna hvordan man trener markløft riktig, forteller Svanhild Slåttsveen Cope stolt. Her løfter 82-åringen 27,5 kilo. Foto: Marit O. Bromark Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Da jeg begynte å trene for to år siden klarte jeg å løfte 30 kilo med beina. Nå klarer jeg 60!

Ansiktet til Svanhild Slåttsveen Cope lyser opp i et stort smil. Hun er kledd i treningstights og Nike-genser, håret er festet i en stram hestehale, og på føttene har hun joggesko. Hun er rak i ryggen, stram i overkroppen, går med spenstige skritt mellom treningsapparatene og ser ut som hun føler seg hundre prosent hjemme i styrkesalen til Heming Treningssenter i Oslo.

Og joda, hun er 82 år gammel. Det ser bare ikke sånn ut.

- Hele kroppen min har endret seg etter at jeg begynte å trene ordentlig. Før var jeg beinete og tynn, men nå har jeg fått muskler i hele overkroppen, forteller Svanhild stolt.

Hun rekker ut den ene armen og peker på området i siden, fra armhulen og ned til midjen.

- Se her, det er helt annerledes nå. Her har jeg aldri hatt muskler før. Nå er det jeg som viser tenåringsbarnebarna mine hvordan de skal gjøre markløft riktig. Haha!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.