Coronavirus i Norge:

Helsetopp advarer før hjemmepåsken

Her får vi mest bruddskader om våren.

Statssekretær Anne Grethe Erlandsen i helse- og omsorgsdepartementet håper at vi ikke bare ser på hva som er LOV denne påsken, men tenker på hva som er LURT. Hver vår er det mange som brekker beinet på glatte svaberg. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix
Statssekretær Anne Grethe Erlandsen i helse- og omsorgsdepartementet håper at vi ikke bare ser på hva som er LOV denne påsken, men tenker på hva som er LURT. Hver vår er det mange som brekker beinet på glatte svaberg. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Denne artikkelen er publisert 31.mars 2020. Situasjonen rundt spredning og smitteråd er i konstant endring, og alltid oppdatert på myndighetenes temasider om coronavirus i Norge.

(Vi.no): - Jeg har jobbet på sykehus i mange år. Hvert år i mai fikk vi inn folk i bøtter og spann som hadde falt og sklidd på svaberg. Mai var også toppmåned for bruddskader, forteller statssekretær Anne Grethe Erlandsen i helse- og omsorgsdepartementet til Vi.no.

- Hvis du setter i gang aktiviteter som utsetter deg for mer risiko enn du løper ved å gå en fredelig tur, er du med på å øke den totale belastningen for helsevesenet. Dette er ikke tiden for å søke de ekstreme naturopplevelsene som mange nordmenn normalt er så glad i. Spør deg selv: Hva kan du gjøre som er bra for deg, kroppen din og det mentale uten at det er risiko for å skade deg på noe vis? Kan du dra ut med båten? Ja, det er lov. Men risikerer du å komme i en situasjon der du trenger hjelp med noe? Da kan det hende at en båttur i april ikke er det lureste du gjør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.