Hege (56) valgte bort familielivet. - Det er det mange som har reagert på

Hege Johannessen (56) har hatt kjærester, vært samboer, særboer og gift to ganger. Nå elsker hun å bo alene, men tror mange tenker at hun lever et stusslig liv.

ELSKER Å BO ALENE: For Hege Johannessen gir det en lykkefølelse å bo alene. Å være alene betyr ikke nødvendigvis at du er ensom, ifølge psykolog Peder Kjøs. Foto: Privat
ELSKER Å BO ALENE: For Hege Johannessen gir det en lykkefølelse å bo alene. Å være alene betyr ikke nødvendigvis at du er ensom, ifølge psykolog Peder Kjøs. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den første gangen Hege Johannessen (56) låste ytterdøra til sin nye leilighet bak seg, var hun overlykkelig. «Dette er bare mitt! Et fristed. Mitt fristed. Her er det jeg som bestemmer», tenkte hun.

Samtidig hadde hun blandede følelser, for hun hadde nylig skilt seg fra mannen hun trodde hun skulle bli gammel med. Men mest av alt var det denne følelsen av å ha sitt eget fristed, som slo inn. Med en gang hun kom inn i leiligheten på visningen, skjønte hun at det var her hun skulle bo.

Alene og ensom?

Nå er det 14 år siden hun gikk inn her den første gangen og startet livet alene. I 2012 ble hun intervjuet som en av flere aleneboende i en reportasje i Dagsavisen. Johannessens lykkefølelse ved å bo alene har om mulig bare blitt sterkere siden den gang.

Ifølge SSB består nesten 40 prosent av privathusholdningene i Norge av én person. I Oslo er det flere aleneboende.

Psykolog Peder Kjøs har skrevet boka «Alene». Han mener det er viktig at vi forstår forskjellen på å være alene og ensom. De som bor alene frivillig, bør respekteres for livsvalget sitt, synes Kjøs som oppfatter at ikke alle aleneboende får den aksepten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.