Har søkt plass i omsorgsbolig

Trude Drevland (73) har søkt om leilighet i omsorgsbolig. - Jeg planlegger alderdommen for mine barns skyld, sier hun.

FORFATTEREN: Trude Harriet Larssen Drevland har hatt mange roller. Her presenterer hun sin selvbiografi.
Foto: Berit Roald/NTB Scanpix
FORFATTEREN: Trude Harriet Larssen Drevland har hatt mange roller. Her presenterer hun sin selvbiografi. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er ingenting som tyder på at Trude Drevland (73) trenger hjelp til noe som helst. Hun er i aller høyeste grad både aktiv og oppegående, og evig aktuell: Eks-ordfører, Skal vi danse-deltager og nå leder for rådet for et aldersvennlig Norge, en del av regjeringens kvalitetsreform for eldre, Leve hele livet.

I fjor besøkte Drevland 53 kommuner for å snakke om hvordan vi best kan forberede oss på det faktum at «Norge eldes i økende tempo» som Statistisk sentralbyrå uttrykker det i sine folketallsfremskrivinger.

Og likevel har hun altså søkt om omsorgsbolig. Og det for lengst:

- Jeg bor i en leilighet med heis og uten dørstokker, og jeg har lagt inn en søknad om omsorgsbolig i et privat bygg og sagt at når jeg er 75, må vi se hvordan jeg er. Jeg gjør det for barna mine, forteller hun.

- Realitetsorientering

Drevland er en del av en gruppe mennesker som oppleves aldersløse. Hun har venner i alle aldre, uten at hun selv mener å ha gjort noe for å passe inn i flere generasjoner. Hun prøver ikke å være hipp og kul, men blir det likevel: Hun har nærmere 37 000 følgere på Instagram, mange av dem ungdommer fra tenårene og oppover. Passerer hun skoleklasser på tur roper de etter selfie og flokker seg rundt henne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.