Vond rygg og nakke

Har du vondter i nakke og rygg? Bh-en din kan bidra til smertene

Bh-en din kan hemme muskulaturen i skuldre, rygg og nakke.

FEIL STØRRELSE: Det er svært vanlig at kvinner går rundt med feil størrelse på bh-en. Feil bh-størrelse bidrar til muskelplager i rygg og nakke. Foto: Shutterstock NTB
FEIL STØRRELSE: Det er svært vanlig at kvinner går rundt med feil størrelse på bh-en. Feil bh-størrelse bidrar til muskelplager i rygg og nakke. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du smerter i rygg og skuldre? Og er du kvinne? Da kan det hende at du bruker feil bh og at denne er med på å bidra til plagene dine.

- Har du rygg eller skulderplager vil jeg anbefale å gå bort fra å bruke spile-bh og teste om det vil føles annerledes eller bedre å gå uten. Sjekk også at du bruker riktig bh-størrelse. Det er viktig, sier kiropraktor Christian Haagensen til Vi.no.

Haagensen har skrevet masteroppgave om hvordan bh-bruk påvirker bevegelse og styrke i muskulaturen i skuldre, rygg og nakke. Han fant ut at bruk av spile-bh og bh med feil størrelse påvirket styrke i muskulaturen og den stabiliserende muskulaturen i nakke og skuldre.

Haagensen så en tydelig forskjell på styrke og bevegelighet i skuldre og i musklene mellom skulderbladene hos kvinnene når de hadde bh på og når bh-en var åpnet slik at den avlastet muskulaturen.

- Bruk av bh kan absolutt være med på å bidra til nakkeplager. Det er sannsynlig at det er en sammenheng mellom bruk av spile-bh, riktig bh-størrelse og kraft i skulder, sier Haagensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.