Sjekk om du nærmer deg frikort på nett

Har du rett på frikort? Slik sjekker du selv

Du får ikke beskjed når du nærmer deg.

HER SJEKKER DU: Å se egenandelene sine blir en stadig mer populær helsetjeneste på nett. Skjermdump: Helsenorge.no
HER SJEKKER DU: Å se egenandelene sine blir en stadig mer populær helsetjeneste på nett. Skjermdump: Helsenorge.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): I dag får man automatisk tilsendt frikort i posten når man har nådd beløpet for egenandel, men det kan likevel være greit å sjekke selv.

Du får nemlig ikke beskjed når du nærmer deg beløpet for frikort.

Les også: Så enkelt er det å bytte fastlege

Se egenandelene dine

- Det finnes ingen varsling som sier ifra om at man nærmer seg, men brukeren kan når som helst logge seg inn for å se hvilke egenandeler som er registrert, og hvor stort beløp som gjenstår før han eller hun får frikort. Man kan også ringe Helfo for å få den samme oversikten, opplyser kommunikasjonsavdelingen i Helfo, til Vi.no.

Det blir stadig mer populært å sjekke frikort-statusen sin på nett, viser tall fra helsenorge.no.

Dobling av antallet som vil sjekke

Over dobbelt så mange har så langt logget seg inn for å sjekke egenandelen sin i år, sammenlignet med siste halvdel i fjor.

Trykk her for å komme til tjenesten (ekstern lenke)

Fra februar i år har tallet på de som bruker tjenesten ligget på over 200.000 hver måned, og det er langt flere sammenlignet med høsten og vinteren i fjor.

656.429 brukte tjenesten fra juli til desember i fjor, mens den for første halvår i år ble brukt av 1.324.438:

To typer frikort

Tjenesten er også populær i forhold til de andre digitale helsetjenestene.

Den er kun slått av meldingstjenester (dialog med fastlege) og oppslag i resepter, der man for eksempel kan sjekke sjekke om du har mer igjen på en resept.

Skal du ha frikort, bør du vite at tildelingen deles i to deler.

  • Egenandelstak 1: Behandling av lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt, samt pasientreiser og medisiner, næringsmidler og medisinsk utstyr på blå resept. Egenandel å betale før man får frikort er 2.258 kroner.
  • Egenandelstak 2: Undersøkelse og behandling hos fysioterapeut, enkelte former for tannbehandling, opphold ved godkjent rehabiliteringsinstitusjon og behandlingsreiser til utlandet i regi av Oslo universitetssykehus. Beløp å betale før man får frikort: 2.025 kroner.
INNLOGGING: For å kunne sjekke egenandelene dine på nett, må du logge deg inn med Bank-id eller lignende. Foto: Skjermdump / helsenorge.no
INNLOGGING: For å kunne sjekke egenandelene dine på nett, må du logge deg inn med Bank-id eller lignende. Foto: Skjermdump / helsenorge.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer