Sjekk om du nærmer deg frikort på nett

Har du rett på frikort? Slik sjekker du selv

Du får ikke beskjed når du nærmer deg.

HER SJEKKER DU: Å se egenandelene sine blir en stadig mer populær helsetjeneste på nett. Skjermdump: Helsenorge.no
HER SJEKKER DU: Å se egenandelene sine blir en stadig mer populær helsetjeneste på nett. Skjermdump: Helsenorge.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): I dag får man automatisk tilsendt frikort i posten når man har nådd beløpet for egenandel, men det kan likevel være greit å sjekke selv.

Du får nemlig ikke beskjed når du nærmer deg beløpet for frikort.

Les også: Så enkelt er det å bytte fastlege

Se egenandelene dine

- Det finnes ingen varsling som sier ifra om at man nærmer seg, men brukeren kan når som helst logge seg inn for å se hvilke egenandeler som er registrert, og hvor stort beløp som gjenstår før han eller hun får frikort. Man kan også ringe Helfo for å få den samme oversikten, opplyser kommunikasjonsavdelingen i Helfo, til Vi.no.

Det blir stadig mer populært å sjekke frikort-statusen sin på nett, viser tall fra helsenorge.no.

Dobling av antallet som vil sjekke

Over dobbelt så mange har så langt logget seg inn for å sjekke egenandelen sin i år, sammenlignet med siste halvdel i fjor.

Trykk her for å komme til tjenesten (ekstern lenke)

Fra februar i år har tallet på de som bruker tjenesten ligget på over 200.000 hver måned, og det er langt flere sammenlignet med høsten og vinteren i fjor.

656.429 brukte tjenesten fra juli til desember i fjor, mens den for første halvår i år ble brukt av 1.324.438:

To typer frikort

Tjenesten er også populær i forhold til de andre digitale helsetjenestene.

Den er kun slått av meldingstjenester (dialog med fastlege) og oppslag i resepter, der man for eksempel kan sjekke sjekke om du har mer igjen på en resept.

Skal du ha frikort, bør du vite at tildelingen deles i to deler.

  • Egenandelstak 1: Behandling av lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt, samt pasientreiser og medisiner, næringsmidler og medisinsk utstyr på blå resept. Egenandel å betale før man får frikort er 2.258 kroner.
  • Egenandelstak 2: Undersøkelse og behandling hos fysioterapeut, enkelte former for tannbehandling, opphold ved godkjent rehabiliteringsinstitusjon og behandlingsreiser til utlandet i regi av Oslo universitetssykehus. Beløp å betale før man får frikort: 2.025 kroner.
INNLOGGING: For å kunne sjekke egenandelene dine på nett, må du logge deg inn med Bank-id eller lignende. Foto: Skjermdump / helsenorge.no
INNLOGGING: For å kunne sjekke egenandelene dine på nett, må du logge deg inn med Bank-id eller lignende. Foto: Skjermdump / helsenorge.no Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.