Hodepine og migrene

Håper blodtrykksmedisin skal hjelpe mange med hodepineplager

Erfaringer viser at en mye brukt blodtrykksmedisin kan forebygge migreneanfall. Nå testes det ut i stor skala for at behandlingen skal bli tilgjengelig for flere. - Vi håper det vil bli tilgjengelig som førstevalg som forebyggende migrenebehandling i Norge.

HODEPINE: Lise Rystad Øie (til venstre) er overlege ved nevrologisk avdeling ved St Olavs hospital og har hovedansvar for studien om blodtrykksmedisin og migrene. Målet er at behandlingen skal bli tilgjengelig for flere, og på blå resept. Foto: Kim L´Orange Sørensen (NTNU)
HODEPINE: Lise Rystad Øie (til venstre) er overlege ved nevrologisk avdeling ved St Olavs hospital og har hovedansvar for studien om blodtrykksmedisin og migrene. Målet er at behandlingen skal bli tilgjengelig for flere, og på blå resept. Foto: Kim L´Orange Sørensen (NTNU) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Migrene kan trygt kalles en folkesykdom, da over en halv million nordmenn sliter med denne hodepinen. Sykdommen er ikke synlig - og mange lider i stillhet, sier Lise Rystad Øie overlege ved nevrologisk avdeling ved St Olavs hospital.

Sammen med en forskningsgruppe ved det nye nasjonale senteret for hodepineforskning i Trondheim, jobber hun nå med en studie som de håper på sikt skal kunne hjelpe mange flere.

De ser på effekten av å bruke den mye brukte blodtrykksmedisinen kandesartan som forebyggende medisin mot migrene.

- Etter endt studie håper vi at kandesartan vil bli tilgjengelig som førstevalg som forebyggende migrenebehandling i Norge, sier Øie.

Her kan du lese mer om råd og forebyggende behandlinger av migrene: Mange har aldri fått diagnosen og får ikke hjelp.

- Har god forebyggende effekt

- Vår erfaring er at kandesartan har god forebyggende effekt ved migrene. Det finnes flere studier som støtter dette, men de er dessverre små og ikke designet til å se på migrene spesifikt. Det mangler altså god nok dokumentasjon som viser hvor effektivt kandesartan kan forebygge anfall ved hyppig migrene. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Øie til Vi.no, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.