Derfor bør du sjekke din kondisjonsalder:

God hjertehelse: Slik gjør du kroppen 30 år yngre

Med alderen er ikke lenger kroppen som før, men det er mulig å holde den yngre enn den er.

VIKTIG MED HØY PULS: Det er én ting du kan gjøre for å bremse aldersforandringer i kroppen: Få opp pulsen. Foto: Shutterstock NTB Scanpix
VIKTIG MED HØY PULS: Det er én ting du kan gjøre for å bremse aldersforandringer i kroppen: Få opp pulsen. Foto: Shutterstock NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Å være 60 og ha en biologisk alder på 30 er jo en lykke, sier Inger- Lise Aamot Aksetøy, postdoktor ved Institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU.

Hun snakker om kondisjonsalder, som er et mål på hvor god kondisjon du har. God kondisjonsalder betyr at du har en bedre hjertefunksjon og at kroppen din generelt fungerer mye bedre enn alderen din skulle tilsi. Med riktig trening kan du slå av flere tiår av alderen. Men god kondisjonsalder kommer ikke av seg selv. Den forutsetter at du trener og får opp pulsen.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.