Glem anti-age, nå skal rynkene omfavnes!

Den nye skjønnhetstrenden er å omfavne aldringstegnene, og gi huden best mulig pleie.

Jane Fonda stråler fortsatt på den røde løperen som 81-åring. Ikke nok med at filmkarrieren har nådd nye høyder de siste årene, nå fronter hun også en hudpleieserie som hyller aldrende hud. Foto: Scanpix
Jane Fonda stråler fortsatt på den røde løperen som 81-åring. Ikke nok med at filmkarrieren har nådd nye høyder de siste årene, nå fronter hun også en hudpleieserie som hyller aldrende hud. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): - Jeg hater å se ordene «anti-aging» og «anti-wrinkle» på produkter – hva handler det om? Det bør heller handle om hvordan gjøre det beste ut av den huden du har!

Det sier moteikon og designer Victoria Beckham i et intervju i siste utgave av britiske Glamour. Anledningen er at hun selv har kommet med en hudpleieserie, men hun er ikke alene om å mene dette: Skal vi tro ekspertene og hudpleieprodusentene selv er nettopp begrepene som beskriver at man jobber mot rynker og at man skal bli så mye yngre, helt ut. I stedet vil du komme til å se mer av begrep som age better, better aging og pro-aging, som handler om hvordan eldes på beste mulig måte, ut i fra den huden du har.

Til å fronte disse kampanjene har produsentene funnet fram ikoniske forbilder som Jane Fonda (81) og Isabella Rosselini (67). Sistnevnte var kosmetikkfirmaet Lancômes hovedmodell fra 1982 til 1996. Da ble hun kassert fordi hun var for gammel, men tjue år etter kom Lancôme krypende tilbake med et nytt tilbud. Rossellini har uttalt at hun tror det er et annet merke i dag enn før.

- Hater ordet anti-age

- I minst tre år nå har vi brukt begrepet age management når vi underviser. En av våre kursholdere hater begrepet anti age, og nekter å bruke det. Det er fint å bli gammel, men det hele handler om å forvalte den huden du har, sier Laila Venbakken ved kosmetikkimportøren Beauty Techology.

81 år og skjønnhetsmodell. Det er ikke verst av evig aktuelle Jane Fonda! Foto: Scanpix
81 år og skjønnhetsmodell. Det er ikke verst av evig aktuelle Jane Fonda! Foto: Scanpix Vis mer

Hun har sett trender komme og gå siden 2006. Nå underviser hun også ved Senzie Akademiet, en hudpleieskole i Oslo. Laila Venbakken mener at det viktigste du kan gjøre for huden din er å bruke hudpleie som passer din hud. Utover det har du mange valg, både når det kommer til lommebok, hvor raskt du ønsker å gå fram og hva du ønsker å bruke av ulike hjelpemidler.

Isabella Rossellini (67) ble hentet tilbake til Lancôme tjue år etter at de fratok henne rollen som frontfigur fordi de mente hun var blitt for gammel. Foto: Scanpix
Isabella Rossellini (67) ble hentet tilbake til Lancôme tjue år etter at de fratok henne rollen som frontfigur fordi de mente hun var blitt for gammel. Foto: Scanpix Vis mer

- Uansett hva du går for handler det om å gjøre ting på en naturlig måte. Målet er å skape aktivitet i huden og få cellene til å jobbe selv. Det å eldes er livets gang, men man kan gjøre noe selv for at huden hele tiden er på sitt beste.

I de siste par årene er det blitt lansert produktlinjer rettet mot en voksen målgruppe med egne produkter for både 40+, 50+ og til og med egne produkter for de i overgangsalder. Straks lanseres også produkter for de som har passert alle disse aldersgruppene. Undersøkelser fra flere ulike produsenter blant voksne kundegrupper viser sammenfallende resultat: Voksne kvinner bekymrer seg egentlig ikke så mye over rynker, og jo eldre vi blir jo mer komfortabel er vi med livslinjene vi har opparbeidet i ansiktet. Vi er mer opptatt av manglende glød, ujevn hudtone og tap av spenst, indikasjoner på aldring som det faktisk ikke er så vanskelig å forbedre.

De fleste ønsker ikke å se så mye yngre ut, men å se godt ut for sin alder.

Hudterapeut Gerd Steinheim ved Beauty Studio i Oslo har selv passert femti, og er helt enig i det. Hun synes rett og slett at rynker er vakkert.

Trenger først og fremst glød

- Ingenting er mer sjarmerende og vakkert enn smilerynker. Det er jo det som er normalen, det å ha noen rynker, sier Steinheim.

Hun mener det er en misforståelse om folk tror de ser yngre ut av å bruke fillere, en gelé som sprøytes inn under huden for å «fylle ut» eller rette ut et område. Faktisk kan denne behandlingen virke mot sin hensikt, og få deg til å se eldre ut, mener hun.

Steinheim er overbevist om at det å bære alderen godt hverken trenger å være dyrt eller avansert.

- Damer over femti, som kanskje også har kommet i overgangsalderen, trenger først og fremst glød, mener hun.

- Det er det som gjør at huden ser bra ut. Glød oppnår du ved å få opp sirkulasjonen i huden ved å massere produktene du bruker inn i ansiktet, og ved å tilføre huden fuktighet. Pass på at huden rundt øynene også får sitt, den blir ofte glemt. Sørg for å velge en rikere krem som beskytter mot kulde og fyring inne, og bruk gjerne et serum som pleier litt dypere i huden i tillegg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.