De tibetanske ritene:

Gjør du dette hver morgen, kan du få det bedre både fysisk og mentalt

Kan et kvarter med fem eldgamle øvelser hver morgen gi deg et bedre liv? Ja, mener overlege Audun Myskja, etter å ha dokumentert 30 pasienters erfaringer over 20-25 år.

ENKLE ØVELSER: Overlege og spesialist i allmennmedisin Audun Myskja er aktuell med boka «De tibetanske ritene - 15 minutter som forandrer livet ditt». Han forteller at de enkle øvelsene bidrar til bedre helse hvis de gjennomføres hver dag. Foto: Tove Breistein/Kagge Forlag
ENKLE ØVELSER: Overlege og spesialist i allmennmedisin Audun Myskja er aktuell med boka «De tibetanske ritene - 15 minutter som forandrer livet ditt». Han forteller at de enkle øvelsene bidrar til bedre helse hvis de gjennomføres hver dag. Foto: Tove Breistein/Kagge Forlag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Da jeg var i begynnelsen av 40-åra merket jeg at kroppen forfalt fordi legejobb fra morgen til kveld og tre små barn førte til at det alltid var andre oppgaver som måtte prioriteres før trening, forteller Audun Myskja, overlege og spesialist i allmennmedisin og aktuell med boka «De tibetanske ritene - 15 minutter som forandrer livet ditt».

Myskja var på jakt etter et kompakt treningsopplegg som forente fysisk, mental og åndelig trening. Ikke minst var målet å finne en treningsform som ikke krevde mer enn 15 minutter daglig.

- Jeg kom over en bok om de tibetanske ritene. Da jeg startet med ritene, opplevde jeg at det påvirket min egen helse. Jeg fikk bedre styrke, smidighet og utholdenhet, samt sterkere psyke, sier Myskja.

De tibetanske ritene er kort fortalt fem ulike øvelser (riter) som skal ha spesifikk virkning på kropp og sinn. Til sammen skal øvelsene gi trening til kroppens sentrale muskler og du trenger ikke mer enn 15 minutter. De kan gjennomføres av alle, uavhengig av formnivå og helse – i boka blir ritene tilpasset ulike funksjonsnivåer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.