Korona i Norge

Gjenåpning - til hvilken pris?

KOMMENTAR: Antall innleggelser som skyldes korona øker, også blant fullvaksinerte. Var det egentlig en god idé å slutte med tiltake fra én dag til en annen?

KORONA-INNLEGGELSER ØKER: Mange av de som nå blir innlag på grunn av korona, er fullvaksinerte eldre. Her fra Diakomhjemmet under pandemien. Foto: NTB
KORONA-INNLEGGELSER ØKER: Mange av de som nå blir innlag på grunn av korona, er fullvaksinerte eldre. Her fra Diakomhjemmet under pandemien. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I begynnelsen av september spurte Vi.no FHI om det var grunn for fullvaksinerte eldre å frykte covid-smitte. På dette tidspunktet var 20 prosent av de som var blitt sykehusinnlagte de siste fire ukene, fullvaksinerte, altså hver femte pasient.

Svaret den gang var nei, og at friske eldre verken trengte å frykte for smitte eller å få en tredje dose av koronavaksinen. Det til tross for at det var forventet en økning i antall smittede også blant de fullvaksinerte i tiden fremover:

«Antall vaksinerte smittede forventes å øke etter hvert som antall vaksinerte øker», skrev FHI i sin ukesrapport for uke 34.

Etter dette er det også bestemt at eldre over 65 år skal få en tredje dose, men per i dag skal denne være gitt til bare 60 000 nordmenn over 65 år, skriver VG.

Nå skjer det en smitteøkning nettopp blant fullvaksinerte - og FHI innrømmer overfor VG at økningen er raskere enn forventet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.