Korona hos fullvaksinerte

Gir vaksinen falsk trygghet?

Fem måneder etter at hun fikk sin andre vaksinedose ble Bente Grønnevik sengeliggende med Covid-19, og smittet også andre vaksinerte. Nå ønsker hun tydeligere kommunikasjon fra helsemyndighetene.

KORONASMITTET: - Jeg tenkte på alle jeg ustatte for fare, sier Bente Grønnevik, som savner tydeligere kommunikasjon om smittefaren som fullvaksinert. Foto: Yvonne Wilhelmsen
KORONASMITTET: - Jeg tenkte på alle jeg ustatte for fare, sier Bente Grønnevik, som savner tydeligere kommunikasjon om smittefaren som fullvaksinert. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Oslo 25 september 2021, kl. 16.00: Champagnekorkene smeller, etterfulgt av et lenge fortrengt festbrøl fra folkehavet. Konfettien virvler i høstsola. Det minner nærmest om frigjøringsdagen der folk henger ut av vinduene sine, ekstatisk veivende med norske flagg. I et hjørne av byen gliser byrådsleder Raymond Johansen fra øre til øre, mens han legger ut om hvor fint det skal bli å kunne gå i bryllup og ta seg en svingom igjen. I et annet hjørne annonserer hotellkonge Petter Stordalen en «ordentlig sjalabais av en fest» og tidenes gruppeklem.

For nå er det lov, slo myndighetene fast dagen før. Etter halvannet år med avstand og tristesse, som til manges overraskelse fikk en brå tjuvavslutning på politikernes egne valgvaker, skal vi endelig tilbake til normalen. Utover natta går det som det må: Ølkranene fosser og Oslo sentrum har ikke vært mer tettpakket og svetteutvekslende siden Norge slo Brasil i fotball-VM.

Et annet sted i byen hygger Allers-redaktør Bente Grønnevik seg i et 60-årslag med sju andre. Som dobbeltvaksinert føler hun seg trygg på at hun slipper å bli syk og å spre viruset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.