Mistet tilbud under corona-pandemien:

Gir 400 millioner til ensomme eldre

Målet er å få på plass mer aktivitet raskt.

Omsorgsboligene i Grevlingstien i Vestfossen i Øvre Eiker ble i mars stengt for besøkende og pårørende.
Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
Omsorgsboligene i Grevlingstien i Vestfossen i Øvre Eiker ble i mars stengt for besøkende og pårørende. Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Mange eldre har blitt hardt rammet under coronapandemien og den siste tiden har vært en ensom tid med begrensninger på sosialt fellesskap, aktiviteter og stengte møteplasser, konstaterer Helga Katharina Haug, avdelingsdirektør for Kommunale helse-og omsorgstjenester i Helsedirektoratet.

Tiltakspakken på 400 millioner kroner ble bevilget i revidert nasjonalbudsjett, og Helsedirektoratet har etablert tilskuddsordninger som engangsbevilgninger. Pengene er fordelt på 183 millioner kroner til aktivitetstilbud og besøksverter og 149 millioner kroner til aktivitetstiltak for å motvirke ensomhet. I tillegg er det satt av 25 millioner kroner til å styrke eldres digitale kompetanse, og 50 millioner kroner til besøksvenner og aktiviteter gjennom DAM-stiftelsen.

Frivillige kan søke om midler

Haug påpeker at mange tilbud for eldre falt bort under pandemien. Det ble besøksstopp og restriksjoner på sykehjem, mange fikk redusert praktisk bistand og dagsentere ble stengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.