Styrketrening

Forskning: Dette gjør deg sterkest

Hva gjør deg sterkest: Én hard treningsøkt i uka, eller noen få minutter med øvelser hver dag? Svaret kan få betydning for hvordan vi tenker om styrketrening, særlig for eldre.

EFFEKTIV STYRKETRENING: Litt er bedre enn ingenting, sier vi ofte. Men det kan faktisk hende at litt også er bedre enn mye, i hvert fall om vi skal tro ny forskning. Foto: NTB
EFFEKTIV STYRKETRENING: Litt er bedre enn ingenting, sier vi ofte. Men det kan faktisk hende at litt også er bedre enn mye, i hvert fall om vi skal tro ny forskning. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hva gjør deg sterkest: Å trene hardt og lenge en gang i uka, eller å trene lett noen få minutter hver dag?

Svaret vil kanskje overraske deg, men det er likevel ikke til å ta feil av, ifølge en fersk studie utført ved Edith Cowan University i Australia i samarbeid med Niigata University og Nishi Kyushu University i Japan. Studien er blant annet omtalt i Science Daily.

Styrkeøvelse for armene

I studien ble deltakerne delt inn i tre grupper, som alle skulle følge et fire uker langt treningsprogram for armstyrke. Alle gruppene skulle gjennomføre en spesifikk styrkeøvelse for biceps på en treningsmaskin.

Gruppe 1 skulle gjøre 30 repetisjoner på maskinen en gang i uka.

Gruppe 2 skulle også gjøre 30 repetisjoner, men fordelt på fem økter i uka med seks repetisjoner hver gang.

Gruppe 3 gjorde kun seks repetisjoner på maskinen en gang i uka.

Etter fire uker ble endringer i armmusklenes volum og styrke målt og sammenlignet i alle tre gruppene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.