- Flere vil miste fastlegen sin

- Det er ikke en fastlegekrise, men en pasientkrise, sier Nils Kristian Klev, leder i Allmennlegeforeningen.

- GÅR UT OVER PASIENTENE: Legeforeningen sier regjeringen har lovt å satse på fastlegeordningen - men at de heller ikke har fått midler i revidert nasjonalbudsjett. - Vi ser dessverre at det går ut over pasientene, sier Nils Kristian Klev, leder i Allmennlegeforeningen. Foto: Legeforeningen
- GÅR UT OVER PASIENTENE: Legeforeningen sier regjeringen har lovt å satse på fastlegeordningen - men at de heller ikke har fått midler i revidert nasjonalbudsjett. - Vi ser dessverre at det går ut over pasientene, sier Nils Kristian Klev, leder i Allmennlegeforeningen. Foto: Legeforeningen Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Regjeringen lovte å styrke fastlegeordningen. Men den fikk ingenting i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet og ingenting nå i revidert statsbudsjett. Løftene er tonet helt ned. Og vi ser dessverre at det går ut over pasientene. Det er ikke en fastlegekrise - men en pasientkrise, sier Klev i Almennlegeforeningen til Vi.no.

Fastlegeordningen fikk ingen midler i revidert nasjonalbudsjett som ble lagt fram torsdag. Det mener Legeforeningen er alarmerende:

– Det er oppsiktsvekkende ambisjonsløst og skuffende at regjeringen ikke evner å prioritere en eneste krone til en kriserammet fastlegeordning, sier Anne-Karin Rime, president i Legeforeningen.

De poengterer at regjeringen Støre gikk til valg på å redde fastlegeordningen men at ytterligere 30 000 personer nå står uten fastlege siden valget i fjor høst.

Nå er det totalt over 150 000 som ikke får oppfylt retten til fastlege.

- Enda flere vil miste fastlegen sin

– Regjeringen framstår helt handlingslammet. Nå vil enda flere miste fastlegen sin. Det er regjeringens ansvar, uttaler Klev.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.