Korona

FHI om fullvaksinerte eldre og jula

Spesielle grupper fullvaksinerte eldre kan måtte ta spesielle forholdsregler - og smitteverndirektøren oppfordrer til alltid å ha en plan B.

JUL MED FAMILIEN? Det kan bli nødvendig at eldre, fullvaksinerte med risikofaktorer i større grad beskytter seg mot smitte, ifølge FHI. Vi har fått svar på hva det egentlig kan bety for den kommende julefeiringa. Foto: Shutterstock/NTB
JUL MED FAMILIEN? Det kan bli nødvendig at eldre, fullvaksinerte med risikofaktorer i større grad beskytter seg mot smitte, ifølge FHI. Vi har fått svar på hva det egentlig kan bety for den kommende julefeiringa. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I den siste risikovurderingen om koronaviruset skriver Folkehelseinstituttet (FHI) at det er stor sannsynlighet for økende epidemi:

«Det vil trolig komme en økning i antall tilfeller og sykehusinnleggelser blant uvaksinerte voksne og eldre med risikotilstander framover mot jul.»

De bemerker at det er usikkerhet om den videre utviklingen men at både gjenoppfriskningsdoser med koronavaksine og det å holde seg hjemme når man har luftveisinfeksjoner, er viktige framover for å bidra til å redusere antallet innleggelser.

FHI påpeker at risikoen for innleggelse er mange ganger høyere for uvaksinerte enn for fullvaksinerte i alle aldersgrupper - men de uttrykker samtidig bekymring for fullvaksinerte eldre innenfor risikogrupper:

– Vi er bekymret for at flere utbrudd på sykehjem og i sykehus kan ramme de mest utsatte. Vi er også bekymret for smitte til eldre fullvaksinerte med underliggende risikofaktorer utenfor sykehjem og sykehus. De fleste av landets kommuner vil oppleve økningen, sier Line Vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.