Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Nordmenn elsker appelsiner, det er det ingen tvil om, og i påska elsker vi den aller mest:
Appelsinen er den 3. mest populære frukten i Norge. Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ble det importert 33 000 tonn appelsiner til Norge i 2021, som tilsvarer cirka 6,1 kilo per person i året - som tilsvarer cirka 30 appelsiner.
Det meste spises i perioden januar til mars, og over en kilo hver spises i påsken.
- Det er kjempebra at det spises mye appelsiner! sier Iselin Bogstrand Sagen, ernæringsrådgiver i OFG.
Nedenfor forteller vi deg noen av grunnene for at det er bra å spise appelsiner.
Men om du har levd en stund, husker du kanskje også at det ikke alltid har vært slik, at vi kunne spise en kilo appelsiner hver i løpet av påskeuka? Da appelsiner først ble tilgjengelig for salg i Norge, var det en luksusvare.
Importbegrensning på appelsiner
Appelsinene kom opprinnelig fra Asia, hvor de ble dyrket i Kina i flere tusen år. Cirka år 1500 kom appelsintreet til Europa, hvor det siden har vært dyrket i landene rundt Middelhavet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.