Covid-19 blant eldre

Faktorene som bidrar til innleggelse

FHIs ferske rapport viser at det kan være flere faktorer som bidrar til at fullvaksinerte eldre utgjør en stor andel av de som er innlagt på grunn av covid-19.

SYKESHUSINNLEGGELSE: Eldre på rundt 75 år preger statistikken blant de som legges inn på grunn av Covid, også vaksinerte eldre. Foto: NTB
SYKESHUSINNLEGGELSE: Eldre på rundt 75 år preger statistikken blant de som legges inn på grunn av Covid, også vaksinerte eldre. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Folkehelseinstituttet la tirsdag fram rapporten Risiko ved covid-19-epidemien og ved omikronvarianten i Norge. Her kommer det frem at det er flere årsaker til at fullvaksinerte eldre utgjør en stor andel av de som er blitt innlagt grunnet covid-19 den siste tiden.

Ved en økende epidemi kan det bli nødvendig at eldre fullvaksinerte og andre grupper med risikofaktorer i større grad beskytter seg mot smitte i desember og januar, skriver FHI.

Samtidig kan de nye legemidlene mot covid-19 bli tilgjengelige i Norge på nyåret, som etter alt å dømme vil være mest aktuelle for eldre og andre risikogrupper.

Eldre rundt 75 år legges inn

FHI skriver i rapporten at rundt fire av ti av dem som legges inn har vært uvaksinert, og er i hovedsak voksne i alderen 30-70 år.

Blant de vaksinerte som legges inn er det derimot i stor grad eldre personer med medianalder på 75 år, hvor rundt tre av fire tilhører risikogrupper med høy eller moderat risiko for alvorlig forløp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.