Få et gratis, skreddersydd treningsprogram

Ulikt abeid belaster kroppen på ulike måter. Nå har Helsedirektoratet lansert et treningsprogram som kan tilpasses ditt individuelle behov og din alder.

TRENINGSPROGRAM: Med Helsedirektoratets digitale løsning kan du få et skreddersydd treningsprogram. Foto: NTB
TRENINGSPROGRAM: Med Helsedirektoratets digitale løsning kan du få et skreddersydd treningsprogram. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Musearm og vond nakke som følge av mye PC-arbeid? Eller kanskje har tunge løft i arbeidshverdagen gått hardt utover ryggen? Jo eldre vi blir, jo større er risikoen for at jobben sliter på kroppen.

Det er likevel ikke gitt at de innlagte pausene med kollektiv tøy og bøy i arbeidstiden gjør susen - trening som gagner noen, kan være mindre nyttig for andre. Derfor har Helsedirektoratet nylig lansert en digital løsning, der du får skreddersydde øvelser basert på opplysninger du selv fyller inn.

Smart mosjon, som programmet kalles, legger opp til at du skal kunne trene hvor som helst og når som helst, uten veiledning og i utgangspunktet uten hjelpemidler, selv om strikk eller manualer kan brukes i enkelte øvelser.

Modellen er oppdelt etter tre yrkesgrupper: personer med stillesittende arbeid, de som står og går mye i jobben, og de som har tungt arbeid. Oppgir du en kombinasjon, programmeres det for dette. Treningen tilpasses i tillegg dine personlige fysiske forutsetninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.