Mannlig inkontinens:

- Et ukjent manneproblem

Sliter du med urinlekkasjer eller har problemer med vannlating er du ikke alene. For de fleste er det hjelp å få.

RAMMER OGSÅ MENN: Problemer med urinlekkasjer og vannlating er like vanlig blant menn som blant kvinner. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
RAMMER OGSÅ MENN: Problemer med urinlekkasjer og vannlating er like vanlig blant menn som blant kvinner. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Urinlekkasjer og vannlatingsplager er minst like vanlig hos menn som hos kvinner, sier Henriette Veiby Holm, overlege ved urologisk avdeling ved Rikshospitalet til Vi.no.

Er du mann og har problemer med urinlekkasjer, sliter med å komme i gang med å tisse, må opp om natta for å gå på toalettet eller får akutt behov for toalettbesøk er du ikke alene.

Ifølge overlegen er godartet forstørret prostata en vanlig årsak til vannlatingsplager, men det kan også være andre årsaker til problemet, for eksempel nevrologiske eller skader. Hos yngre menn kan problemer med vannlating, for eksempel treg stråle, komme av tranghet i urinrøret etter en skade eller en medfødt lidelse.

– Bruker lang tid på å søke hjelp

Ifølge overlegen er problemer med vannlating mest vanlig blant eldre enn blant yngre menn.

– Vi behandler pasienter fra 18 til 80 år, men de fleste som blir operert for urinlekkasje er menn rundt 60–70 år. Menn i alle aldrer opereres for tranghet i urinrøret, sier Veiby Holm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.