Er du egentlig snill når du gir barnebarnet godteri?

- Mange besteforeldre i dag synes kanskje at småbarnsforeldre er hysteriske når det gjelder kosthold, sier psykolog. Men er det sånn at det som «gikk bra før i tida» går bra i dag?

GLAD I SØTSAKER: Barn i dag er omgitt av godteri hele tida. Det er noe å tenke på hvis du vil gi barnebarna godteri. Foto: NTB Shutterstock
GLAD I SØTSAKER: Barn i dag er omgitt av godteri hele tida. Det er noe å tenke på hvis du vil gi barnebarna godteri. Foto: NTB Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- For mange handler det om å gi en opplevelse av å få noe godt av noen som bryr seg. Kanskje du vil gi barnebarna de samme opplevelsene som du selv har hatt, sier psykolog Line Marie Warholm til Vi.no.

Det er mye kos når barnebarnet kommer på besøk. Og som besteforelder vil du kanskje gjøre litt ekstra stas på barnebarnet og gi det en sjokolade eller is. Du har kanskje selv opplevd å bli stukket til en sjokoladebit fra en kjær besteforelder. Men det er ikke alltid småbarnsforeldrene synes det er ok at barnet får godteri. Er det da foreldrene som er hysteriske? For det kan vel ikke gjøre noe at barnebarnet får litt ekstra kos hos besteforeldrene? Eller?

Ifølge psykologen er ikke gode minner nødvendigvis overførbare til i dag:

- Vi må huske at verden er annerledes. Det er overflod av mat og sukker over alt. Før i tiden var godsaker en knapphet. Da skapte det lille man fikk stor glede. Og det var kanskje til og med sunt å få litt ekstra energi innimellom. I dag er det umulig å få den samme reaksjonen fra barnebarna, og ikke har de spesielt godt av det heller, sier Warholm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.