Parkinson

Endrer praksis: Millionerstatning for spillegjeld etter medisinbruk

Ny praksis gir Parkinsons-pasienter mulighet til å få erstatning for økonomiske tap som følge av alvorlige impulskontrollforstyrrelser.

BIVIRKNINGER: Spillegalskap, hyperseksualitet og økt shopping er noen av bivirkningene som kan følge av en spesiell type legemidler mot Parkinsons sykdom (dopaminagonister). Nå kan disse pasientene få erstatning for økonomiske tap dersom de ikke har fått god nok informasjon om bivirkningene fra legen. Foto: NTB/Shutterstock
BIVIRKNINGER: Spillegalskap, hyperseksualitet og økt shopping er noen av bivirkningene som kan følge av en spesiell type legemidler mot Parkinsons sykdom (dopaminagonister). Nå kan disse pasientene få erstatning for økonomiske tap dersom de ikke har fått god nok informasjon om bivirkningene fra legen. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Spillegalskap, hyperseksualitet og økt shopping.

Det er noen av bivirkningene som kan følge av impulskontrollforstyrrelser ved bruk av en spesiell type legemidler mot Parkinsons sykdom (dopaminagonister).

I fjor høst fikk en nordmann for første gang tilkjent erstatning for de økonomiske tapene som spillegalskapen hadde påført ham. Erstatningsbeløpet var på en drøy million norske kroner.

Nå er det åpnet for at flere kan få erstatninger for økonomiske tap som dette.

Informasjonssvikt

Tidligere praksis i slike saker har vært at pasientene ikke har fått erstatning for økonomiske tap som dette - fordi man har ment at bivirkningene ikke var en direkte følge av behandlingen.

Men nå er dette endret og Pasientskadenemnda mener at staten har erstatningsansvar i disse sakene.

- Nå kan Parkinsons-pasienter ha rett på erstatning for informasjonssvikt dersom de ikke har fått informasjon om at behandling med dopaminagonister kan føre til at de utvikler bivirkninger i form av impulskontrollforstyrrelser som blant annet spillegalskap, økt shopping og hyperseksualitet, sier avdelingsdirektør for pasientskadeerstatning i Pasientskadenemnda, Liv Sørevik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.