Elon Musks mor blir eldste Sports Illustrated-modell

Maye Musk (74) blir historisk som covermodell i det prestisjetunge magasinet.

IKKE REDD FOR ALDRING: Kvinner bør kunne gå fritt i badetøy uten å skamme seg, mener Maye Musk (74). Foto: Evan Agostini /Invision AP NTB
IKKE REDD FOR ALDRING: Kvinner bør kunne gå fritt i badetøy uten å skamme seg, mener Maye Musk (74). Foto: Evan Agostini /Invision AP NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Jeg lever det beste livet jeg kan leve. Jeg tror at kvinner i alle aldre er redde for aldring og de er redde de ikke ser bra ut i badedrakt. Nå går jeg foran som eksempel på at kvinner skal kunne gå fritt i badetøy uten å skamme seg, har Maye Musk uttalt i forbindelse med slippet av den siste utgaven av Sports Illustrated.

I den nyeste badedraktutgaven av magasinet blir 74-åringen historisk som den eldste modellen som noensinne har vært på coveret.

Den canadisk-fødte modellen er avbildet i en orange badedrakt, signert den colombianske designeren Maygel Coronel. Bildene ble tatt i all hemmlighet i Belize. Som covermodell for magasinet er hun i år i selskap med Kim Kardashian, Ciara og Yumi Nu.

- Jeg er svært glad for å vise at kvinner i 70-åra er nydelige, sier Musk.

Forskjell på kvinner og menn

Maye Musk, som har to mastergrader - blant annet i ernæringsvitenskap, ser ikke på aldring som en hindring. Hun forteller at hun er lykkelig for at folk er interessert i å høre henne snakke om alderisme og hvordan vi kan føle oss bra uavhengig av alder.

Ifølge modellen er det også forskjell på hvordan menn og kvinner tar plass på stranda.

- Når vi kvinner går på stranda er vi sjenerte for kroppene våre. Samtidig går menn rundt og ser forferdelige ut uten at de bryr seg. Vi må lære oss å ikke bry oss så mye.

Maye Musk forteller at hun aldri går på strenge dietter.

- Når jeg trenger å gå ned i vekt slutter jeg med mat som inneholder mye fett. Jeg dropper pommes frites, stekt kylling, sauser og dessert. Da går jeg fort litt ned i vekt, sier hun.

Poserte med falsk gravidmage

Hun er kanskje historisk på coveret til Sports Illustrated, men Musk har vært ettertraktet i mange år.

Hun begynte å jobbe som modell allerede som 15-åring mens hun bodde i Sør-Afrika. I 1969 kom hun til finalen i Miss Sør-Afrika.

Det er kanskje først på sine eldre dager hun virkelig har fått oppmerksomhet.

I 2011 fikk hun en solid karrieredytt da hun poserte naken for helseutgaven til Time Magazine.

Året etter, da Musk var 63, poserte hun med en falsk gravidmage og sitt naturlige grå hår på forsiden av New York Magazine. Noen år senere, som 69-åring, ble hun ambassadør for det amerikanske sminkemerket CoverGirl.

Og ikke minst var hun med i Beyonceś musikkvideo «Haunted» i 2017.

Kilder: Sports Illustrated, Los Angeles Times, CNN, News24

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.