Eli Kari Gjengedal: – Trodde jeg hadde fått ALS

Da Eli Kari Gjengedal fikk vondt i hendene, var overgangsalderen det siste hun tenkte på.

GLAD OG FRISK: «Farmen»-deltaker Eli Kari Gjengedal er glad for at kroppen er frisk. Hun ser på overgangsalderen som en naturlig ting som alle skal gjennom. Foto: Espen Solli/TV 2
GLAD OG FRISK: «Farmen»-deltaker Eli Kari Gjengedal er glad for at kroppen er frisk. Hun ser på overgangsalderen som en naturlig ting som alle skal gjennom. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Jeg var ikke forberedt et sekund. Jeg trodde det var en dødelig sykdom, sier Eli Kari Gjengedal (49), værpresentatør og «Farmen»-deltaker om smertene hun hadde begynt å oppdage i håndleddene.

– Jeg fikk så vondt og det strålte sånn at jeg ikke klarte å holde mobilen. Jeg trodde det var noe alvorlig og at jeg var i ferd med å få ALS, forteller hun til Vi.no.

– Ble du veldig redd?

– Ja! Jeg trodde at jeg var alvorlig syk. Jeg hadde nettopp vært på et foredrag om ALS og tenkte «herregud, det minner jo om det jeg kjenner i hendene. Da er jeg ferdig», tenkte jeg.

Gjengedal oppsøkte legen og fikk tatt ulike blodprøver. Svaret fra legen var oppløftende: Gjengedal var frisk som en fisk og årsaken til smertene hadde en helt naturlig årsak: Hun hadde kommet i overgangsalderen.

Det var på God morgen Norge på TV2 at hun først delte historien.

– Da legen ringte, hadde han en kjempegod nyhet. Jeg ble kjempeglad, jeg trodde jo jeg hadde en dødelig sykdom! At det var overgangsalderen hadde jeg ikke tenkt på et sekund, sier Gjengedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.