Hvordan er det å bli gammel?

- Eldre koser seg i hjel. I stedet for å følge med på utviklingen, flytter de til Spania og spiller golf

Vi spurte Ingeborg Moræus Hanssen (80) om hvordan det egentlig er å bli gammel.

HOLD DEG OPPDATERT: For å være inkludert i samfunnet som eldre, bør du sette deg inn i hvilke interesser de unge har, og møte dem med refleksjoner om det som skjer i verden, mener Ingeborg Moræus Hanssen (80). Foto: Erik Johansen/ NTB Scanpix.
HOLD DEG OPPDATERT: For å være inkludert i samfunnet som eldre, bør du sette deg inn i hvilke interesser de unge har, og møte dem med refleksjoner om det som skjer i verden, mener Ingeborg Moræus Hanssen (80). Foto: Erik Johansen/ NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Vi.no): Er det én ting tidligere filmdirektør Ingeborg Moræus Hanssen (80) har lært på sine eldre dager, så er det at man ikke bare kan skylde på samfunnet hvis man føler seg ekskludert som pensjonist:

- Mange eldre begynner å kose seg i hjel. I stedet for å følge med på den digitale utviklingen, spiller de golf de 30 neste årene, flytter til Spania og melder seg ut av fellesskapet, sier hun.

80-åringen har en klar oppfordring til alle over 60.

- Du må henge med. Sette deg inn i hvilke interesser de unge har, møte dem med refleksjoner om det som skjer i verden. Hvis du vil være inkludert i fellesrommet, må du fader meg følge med!

- Blir sett på som uaktuell

Hanssen har skrevet fem bøker om aldring etter at hun pensjonerte seg, og har en egen blogg om alder. Hun holder også stadig foredrag om temaet.

Hennes uttalelser kan virke bombastisk og provoserende på mange, men den tidligere filmdirektøren mener ikke å skjære alle eldre over én kam. Hun er også ydmyk og nøktern og har full forståelse for at flere godt voksne føler at samfunnet ikke er tilrettelagt for den eldre generasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.