Eldgammel metode gir bedre hukommelse

Metoden er fortsatt like effektiv som da den ble oppfunnet. Her er hverdagsøvelsene som forebygger svekkelse av hjernen.

HJERNETRIM: Spill som sjakk, kryssord og sudoku er kjent hjernetrim. Men også hverdagsaktiviteter som å gå på butikken kan brukes til å trene hjernen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
HJERNETRIM: Spill som sjakk, kryssord og sudoku er kjent hjernetrim. Men også hverdagsaktiviteter som å gå på butikken kan brukes til å trene hjernen. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Regelmessig hjernetrim øker hukommelsen, fremmer konsentrasjonen og gjør oss bedre rustet til å kunne forstå ulike fenomener.

Etter hvert som vi blir eldre svekkes nerveforbindelsene i hjernen, men ved å trene opp hukommelsen kan den negative utviklingen bremses. Regelmessig hjernetrim, eller hukommelsestrening, kan gi resultater hos både unge, voksne og eldre.

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.