Egil-Ove fant en alternativ løsning på hodepine-plagene

I ni år var Egil-Ove plaget av sterke smerter i hodet og deler av ansiktet. På det verste kunne han hverken spise eller snakke. Healing gjorde at han nå er helt kvitt smertene.

SMERTEFRI: Etter tre healingbehandlinger ble Egil-Ove Tvergrov smertefri. – Det er helt ufattelig at det går an, sier han. Foto: Ellen Jarli
SMERTEFRI: Etter tre healingbehandlinger ble Egil-Ove Tvergrov smertefri. – Det er helt ufattelig at det går an, sier han. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Påsken 2011: Egil-Ove Tvergrov holder på å ordne i stand til morens 90-årsdag da han plutselig får en hodepine hinsides alt han har kjent tidligere. Han må legge seg nedpå, men hodepinen går ikke over. De neste dagene blir det verre og verre, men etter en stund går det over. Så kommer hodepinen tilbake. Hva var egentlig galt? Egil-Ove hadde aldri vært plaget med noe lignende tidligere.

– Anfallene var intense og uutholdelige, sier Egil-Ove Tvergrov fra Sæbø i Ørsta.

Etter hvert gikk hodepinen over til sterke smertestikk på venstre side i ansiktet. Han forsøkte å holde ansiktet helt i ro, i håp om at det skulle hjelpe, men det ble så ille at Egil-Ove på et tidspunkt ikke klarte hverken å spise eller snakke. Da skrev han en lapp til kona si Lillian om hun kunne ringe legen. Han ble kjørt til Volda sykehus.

Behandling med botox

På sykehuset fikk han mye medisiner, uten at det hjalp. Han greide bare så vidt å snakke og måtte få flytende føde. Etter en ukes tid blir han overflyttet til Molde sykehus hvor de satte Botox i de nervene i ansiktet som gjorde vondt.

Han ble sendt hjem med en mengde medisiner som skulle holde smertene i sjakk. De neste månedene ble Egil-Ove gradvis bedre og til slutt helt bra, men så kommer smertene plutselig tilbake.

En spesialist på Ålesund sykehus finner ut at han lider av trigeminusnevralgi. Dette er anfall med intense, skarpe og lynende smerter i deler av ansiktet som får signaler fra ansiktets følenerve, trigeminusnerven. Tilstanden er vanligvis ensidig, men tre til fem prosent har smerter på begge sider.

– Den eneste de kunne tilby for å hjelpe meg, var medisiner, sier Egil-Ove som blant annet tok et medikament som inneholdt morfin.

Gjennom årenes løp har Egil-Ove klart, til en viss grad, å holde smertene i sjakk ved å ta medisiner daglig.

– Anfallene har forandret seg med årene. Når de inntreffer, er det som å bli truffet av lynet. Jeg føler det skrangler i hele hodet.

Han beskriver smertene som å ha en nålepute full av nåler som prikket i et åpent sår.

– Det var helt forferdelig, og det verste var at jeg aldri visste når det kom, sier Egil-Ove.

Verst på morgenen

Da smertene var på sitt verste, gjorde alt vondt og Egil-Ove kunne knapt røre på hodet.

– Det var verst på morgenen, og jeg så ofte frem til kvelden. På natten var smertene noenlunde greie å leve med, sier Egil-Ove som gruet seg til å våkne fordi han ofte visste hva det innebar.

For noen år siden oppsøkte Egil-Ove en osteopat som han fikk god hjelp hos. Han var helt smertefri i to år, men da smertene kom tilbake som lynnedslag i påsken i 2020, ble han desperat etter å få tak i noen som kunne hjelpe ham. På grunn av korona kunne han ikke få time hos osteopaten han hadde gått til tidligere, men kona hans hadde hørt om healer Cecilie Violett Beyer fra Bergen som behandler mennesker over telefon.

Helt smertefri

Egil-Ove var villig til å forsøke og fikk time etter kort tid. Under første behandling merket han at det rumlet litt i magen, slik han hadde fått beskjed om på forhånd, mens han lå og slappet av. Egil-Ove hadde i alt tre behandlinger med et par dagers mellomrom i løpet av en ukes tid.

– Bare et par dager etter siste behandling var jeg helt smertefri, forteller han.

Slik skiller du migrene fra hodepine hos barn og voksne, forklarer legespesialist. Vis mer

66-åringen vet det kan høres utrolig ut. Han hadde selv aldri trodd at smertene kunne forsvinne så raskt, men er i dag overbevist om at det skyldes Cecilies behandlinger.

– Den hjelpen jeg har fått av henne, betyr alt, sier han og blir tydelig rørt når han snakker om det.

– Jeg har levd med disse smertene i ni år, og i perioder hatt det helt forferdelig, Jeg har ikke kunnet spise eller prate uten smerter, så jeg er evig takknemlig for det hun har gjort for meg.

Tenker helhet

Via stemmen til den som ringer inn, fanger Cecilie Violett Beyer energien til den det gjelder, og finner ut av hvor problemet ligger. Cecilie behandler ikke bare der vedkommende sier de har en plage, men også andre områder i kroppen der personen kan ha blokkeringer som fører til den plagen vedkommende kontakter henne for.

– Kroppen er sammensatt, og det fysiske og psykiske henger sammen, sier Cecilie som jobber med hele mennesket når hun healer.

Hvor mange behandlinger som skal til for å bli bedre, vil variere fra person til person.

– Hos noen løsner blokkeringene som sitter i kroppen greit, mens hos andre krever det flere behandlinger, sier Cecilie.

Det vi ikke bearbeider, setter seg ofte som en plage og blir blokkeringer i kroppen, hevder healeren.

– Som healer går jeg inn og fjerner disse blokkeringene slik at mennesker igjen kan føle ro, glede og nærvær.

For Cecilie, som jobber som fjernhealer, spiller det ingen rolle hvor personen hun behandler befinner seg. Effekten mener hun er den samme som om pasienten skulle vært i samme rom som henne.

– For å kunne nå og hjelpe flest mulig har jeg jobbet på denne måten hele tiden.

Cecilie vokste opp med en mor og mormor som ba aftenbønn hver dag. I forbindelse med aftenbønnen opplevde Cecilie ofte at hun så halve skikkelser og lysvesener. Hennes første «ut av kroppen-opplevelse» fikk hun da hun var 16 år. Cecilie lå på sofaen og strevde med leksene. Til slutt kastet hun bøkene fra seg og satte seg i en stol. Da skjedde noe helt spesielt. Plutselig ble hun dratt ut av sinnstilstanden hun var i og inn i en annen verden.

– Det ble en reise over flere plan og kan beskrives som en slags åndeverden, sier Cecilie som tror at mye ble aktivert i henne etter denne opplevelsen.

Angrer ikke

I flere år jobbet Cecilie som healer på fritiden ved siden av full jobb, men for snart ti år siden sa hun opp jobben i ekspedisjonen hos politiet for å være healer på heltid og har ikke angret.

Noe som ligger Cecilies hjerte nært, er å jobbe med er folks mentale helse.

HEALER: Cecilie elsker muligheten til å kunne hjelpe mennesker. – Jeg ser, basert på alle jeg har hjulpet, hvilken positiv effekt healing har og hva det betyr for de jeg har hjulpet. Det er en takknemlig jobb. Foto: Privat
HEALER: Cecilie elsker muligheten til å kunne hjelpe mennesker. – Jeg ser, basert på alle jeg har hjulpet, hvilken positiv effekt healing har og hva det betyr for de jeg har hjulpet. Det er en takknemlig jobb. Foto: Privat Vis mer

– Jeg har sett hva angst, frykt og depresjoner kan gjøre med et menneske. Det å få bidra til å hjelpe disse menneskene gir en enorm glede.

Cecilie er glad for at det har blitt forsket på healing.

– Det gjør det lettere for dem som ikke forstår å forstå, og bidrar til at folk får øynene opp for at healing er noe som funker, sier Cecilie.

– Jeg ser, basert på alle jeg har hjulpet, hvilken positiv effekt healing har og hva det betyr for de jeg har hjulpet. Det er en takknemlig jobb. Hver dag er en gave og jeg gjør jobben med kjærlighet.

Halvparten rapporterte bedring med healing

I 2016–2017 gjennomførte overlegene Olav Knudsen-Baas og Anne Helseth Udal ved Sørlandet sykehus Arendal den første norske studien på effekten av healing. Studien ble gjort i samarbeid med forskere ved Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM), Universitetet i Tromsø. 92 personer, 74 kvinner og 18 menn, deltok i studien. Tre hovedkategorier av plager – smerter, utmattelse og psykiske problemer – ble oppgitt som hovedårsaken til at de søkte hjelp hos healer. I gjennomsnitt ble det gitt fire behandlingstimer med healing.

– I snitt opplevde 50 prosent bedring av symptomene, sier overlege Knudsen-Baas.

Seniorforsker Agnete Kristoffersen var prosjektleder for studien og ansatt ved NAFKAM. Hun sier til Aftenposten at studien ikke kan si noe om pasientenes bedring skyldtes healing, blant annet fordi den ble gjennomført uten kontrollgruppe.

Knudsen-Baas trekker frem at medisinsk historie har mange eksempler på årsakssammenhenger som tidligere ikke ble forstått, blant annet fordi de ikke kunne sees – som for eksempel bakterier.

Ifølge tall fra NAFKAM ble healing benyttet av 2,3 prosent av befolkningen i 2018. På sine nettsider skriver de: Ut fra våre kriterier foreligger det ikke solid vitenskapelig dekning for å hevde at healing virker.

– Samfunnsmessig er det behov for å få mer viten om healing både på grunn av erfaringsmessig gunstig virkning og for å kunne avdekke virksomhet som kaller seg healing, men som ikke er det, understreker Knudsen-Baas.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.