Dyrt å glemme sykehustimen

92 000 møtte ikke opp til avtalt time på sykehuset i Helse Sør-Øst. Å glemme timen koster pasientene dyrt.

TIME PÅ SYKEHUSET? Gebyret for å ikke møte på avtalt time på sykehuset er tre ganger egenandelen du må betale om du faktisk møter. Gebyret må du betale også om du egentlig har frikort eller egenandelsfritak. Foto: NTB
TIME PÅ SYKEHUSET? Gebyret for å ikke møte på avtalt time på sykehuset er tre ganger egenandelen du må betale om du faktisk møter. Gebyret må du betale også om du egentlig har frikort eller egenandelsfritak. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hvert år er det flere hundre tusen som ikke møter til behandling til oppsatt time ved sykehus. Dette er både dyrt for sykehusene og hindrer andre pasienter som står i kø, å få behandling.

Og, det koster pasientene dyrt. Akkurat hvor mye det koster deg å ikke møte til time, kan du se nedenfor.

Helse Sør-Øst meldte nylig at det hittil i år er flere enn 92 000 pasienter som ikke har møtt opp til behandling ved sykehusene i deres region. De oppfordrer nå pasientene til å møte opp eller å si ifra i god tid dersom de er satt opp på en time som ikke passer.

1125 kroner i fraværsgebyr

Som nevnt innledningsvis: Ikke bare er det veldig dyrt og dumt for sykehus og andre pasienter som står i kø, når du ikke møter til timen - men det er også veldig dyrt for deg dersom du dropper å gå til oppsatt time på sykehus.

Fraværsgebyr for å ikke møte til avtalt time ved sykehus/poliklinikk er 1125 kroner.

Om den avtalte timen gjelder poliklinisk helsehjelp innen psykiatri eller rusbehandling, skal det ikke kreves høyere gebyr enn 375 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.