- Dropp vin i gave!

8 av 10 har fått vin i gave fra arbeidsgiver, venner eller familie. Nå oppfordres du til å droppe vingaven: – Ikke gi alkohol i gave. For mange er en ekstra flaske under treet det siste de trenger.

VIN TIL JUL? – Ikke gi alkohol i gave, oppfordrer alkovettorganisasjonen Av-og-til. 8 av 10 har opplevd å få vin i gave fra jobb, venner eller familie. Akan, arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk, sier man bør tenke gjennom hvor godt man kjenner de man gir gaver til, før man gir alkohol i gave. Foto: NTB/Shutterstock
VIN TIL JUL? – Ikke gi alkohol i gave, oppfordrer alkovettorganisasjonen Av-og-til. 8 av 10 har opplevd å få vin i gave fra jobb, venner eller familie. Akan, arbeidslivets kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk, sier man bør tenke gjennom hvor godt man kjenner de man gir gaver til, før man gir alkohol i gave. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er generalsekretær Ragnhild Kaski i alkovett-organisasjonen Av-og-til som uttaler dette. Bakteppet er at svært mange nordmenn sier de har fått vin eller sprit i gave, fra familie, venner eller arbeidsgiver. Og at alkohol er en problematisk gave å få for mange.

I en ny undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for Av-og-til oppgir 78 prosent at de har fått vin, og 42 prosent at de har fått sprit i gave de siste fem åra.

– Det kan i verste fall gjøre jula tøff for barna med foreldre som drikker for mye, sier Kaski.

Nå ber hun folk kutte flaskene fra gavelista.

- Mister valgmuligheten med alkohol i gave

– Ikke gi alkohol i gave. Desember sprenger allerede alle salgstall når det kommer til alkohol. For mange er en ekstra flaske under treet det siste de trenger, sier Kaski, og oppfordrer i stedet til å velge alkoholfrie drikker som gave:

– Gjør du det kan du i hvert fall være sikker på at du ikke har satt den du kjenner eller barna i en vanskelig situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.