Korona

Dette sier FHI om vaksiner nå

Det åpnes nå for at de som er 80 år eller eldre kan ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. Det kan også bli behov for nye doser for de på 65 år pluss.

FJERDE DOSE: Det åpnes nå opp for en fjerde dose av Covid-vaksine til disse gruppene. Foto: NTB
FJERDE DOSE: Det åpnes nå opp for en fjerde dose av Covid-vaksine til disse gruppene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Folkehelseinstituttets vurdering er at vi åpner opp for at personer 80 år og eldre som selv ønsker det, kan få tilbud om en ekstra dose, altså fjerde dose, sier Geir Bukholm, assisterende direktør ved Folkehelseinstituttet.

De understreker at de ikke ser grunnlag for å gi en generell anbefaling om en ny oppfriskningsdose, altså en fjerde dose, til alle over 80 år, men de mener dette kan vurderes og velges av den enkelte.

Utover det opprettholdes eksisterende anbefaling, skriver FHI.

Ifølge FHIs beregninger kan det være snakk om maksimalt 180 000 eldre over 80 år som kan være i den aktuelle gruppen som vil ønske 4. vaksinedose.

FHI henviser også til det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og det europeiske legemiddelkontorets (EMA) vurderinger, som også påpeker at de ikke finner faglig grunnlag for allmenn anbefaling av en fjerde vaksinedose til alle - men at en dose 4 kan være aktuelt til personer over 80 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.