Telemedisinsk oppfølging

Dette såret kan behandles via mobilen

Telemedisinsk oppfølging skal gjøre sår-behandlingen mer effektiv.

FOTSÅR: Ved bruk av telemedisinsk oppfølging skal diabetes-fotsår kunne behandles mer effektivt, ifølge forskningen. Foto: Scanpix.
FOTSÅR: Ved bruk av telemedisinsk oppfølging skal diabetes-fotsår kunne behandles mer effektivt, ifølge forskningen. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Diabetiske fotsår er ikke uvanlig hos pasienter som har hatt diabetes i flere år, gjerne da mennesker i øvre alderssjiktet. Behandlingen er ofte vanskelig, og krever ekspertise og hyppige sykehusbesøk, men til tross for riktig behandling, blir sårene ofte kroniske.

Det sier professor Marjolein Memelink Iversen ved Høgskulen på Vestlandet til viover60.no.

Oppfølging og behandling på sykehus kan være en utfordring for pasienten, både på grunn av lang avstand og fordi det å reise kan være en belastning for pasienten.

Derfor har professor Iversen, sammen med HVL-stipendiat Hilde Smith-Strøm, sett nærmere på hvordan behandling kan gjøres mer effektiv og enkelt.

​Det viser seg at smarttelefonen er et godt hjelpemiddel.

Tar bilder av såret

Forskerne har undersøkt om en god måte å vurdere alvorligheten av diabetes-fotsår er å bruke en vanlig smarttelefon.

Med en smarttelefon kan hjemmesykepleiere gi pasienter med diabetes-fotsår god oppfølging uten at de må reise til sykehuset.

Hjemmesykepleien kan i stedet ta bilde av fotsårene og sende dette inn til et ekspertteam på sykehuset, og dermed kan de vurdere videre behandling av såret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.