Gnissing i lysken

- Det svir voldsomt mellom lårene på hvert eneste skritt

Får du gnisninger mellom lårene på løpeturen burde du grue deg voldsomt til dusjen.

VONDT MELLOM LÅRENE: Sebastian Conrad Håkansson kommer aldri mer til å løpe med dårlig bokser. Foto: Halvor Ekeland.
VONDT MELLOM LÅRENE: Sebastian Conrad Håkansson kommer aldri mer til å løpe med dårlig bokser. Foto: Halvor Ekeland. Vis mer
Publisert

(Vi.no): Snøen smelter og våren er rett rundt hjørnet. Du er ute på årets første løpetur og alt virker bra, men plutselig svir det voldsomt på innsiden av lårene. Det er bare litt rødt, men herregud så vondt det gjør.

Det er ikke bare Vi.nos egen journalist som har opplevd dette. Sebastian Conrad Håkansson, som er en av Norges beste maratonløpere har også hatt problemer med lårgnissning, under både trening og konkurranse.

- Det svir voldsomt mellom lårene på hvert eneste skritt. På hvert steg prøver man å vinkle beina litt mer utover for å få minst mulig smerte, og det påvirker jo løpesettet veldig. Det er grusomt på det verste, sier han.

Les også: Derfor er overvekt et problem for hele samfunnet

Nervene blir mer eksponert

Dag S. Holsen, som er seksjonsoverlege for hudavdelingen ved Haukeland Sykehus forklarer at tilstanden kalles «intertrigo».

- Intertrigo er en betennelsesreaksjon i huden på steder der hud eller plagg gnisser mot hud, med lite luftsirkulasjon. Det røde utslettet er også utsatt for å bli infisert med sopp eller bakterier, som kan forverre tilstanden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.