Statsbudsjettet 2023

- Det kan se mørkt ut for en trygg, verdig og tilrettelagt alderdom, hvis vi ikke bidrar til å skape dette selv

KRONIKK: - Statsbudsjettet har kommet og du er invitert til dugnad! skriver Tone Bye og Christine Sandø Lundemo, generalsekretær og leder for Livsgledehjem, Livsglede for Eldre.

GODE DAGER SOM ELDRE? - Statsbudsjettet for 2023 ga oss noen tydelige signaler om fremtiden; en fremtid med enda mer nedbemanning og nedleggelse av sykehjemsplasser, skriver Bye og Lundemo i Livsglede for eldre. Foto: Livsglede for eldre
GODE DAGER SOM ELDRE? - Statsbudsjettet for 2023 ga oss noen tydelige signaler om fremtiden; en fremtid med enda mer nedbemanning og nedleggelse av sykehjemsplasser, skriver Bye og Lundemo i Livsglede for eldre. Foto: Livsglede for eldre Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

  • Hva skal vi jobbe med: eldreomsorgen
  • Sted: Norge
  • Tidspunkt: akkurat når det passer for deg
  • Ta med: det du ønsker å bidra med

Vi elsker å tenke at vi nordmenn, vi bryr oss om hverandre. Ja, vi stiller opp. Vi er født med ski på beina, og med dugnadsånden i våre hjerter. Dugnadens opphav i Norge er basert på en sterk kollektiv ånd, og en tillit til at innsatsen blir gjengjeldt, basert på hvem som trenger hjelpen mest.

Nå trenger eldreomsorgen vår hjelp. Ikke bare i dag, men hver dag de neste 30 årene. Vil du bli med som frivillig på dugnaden? Eller er det sant som de sier, at vi nordmenn har blitt litt mer fri og litt mindre villig?

Egentlig er det jo kommunene som har ansvar for å sørge for gode og forsvarlige helse- og sosialtjenester til alle som trenger det, uavhengig av alder eller diagnose. Staten har ansvar for å sikre like rammevilkår gjennom regelverk og økonomiske rammer. Eldreomsorg er det offentliges ansvar. Men er dette nok?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.