Derfor skal du ikke slanke deg

- Det fettet som ligger på rumpe og lår, er egentlig bare pynt

Har du noen ekstra kilo her og der? Det viktigste er ikke å slanke seg, mener ekspertene

IKKE BEKYMRE DEG: Å bruke energi på å tenke på de ekstra kiloene på rumpe og lår, er ikke nødvendig, mener ernæringsfysiolog. Det viktigste er ikke å slanke seg, men å unngå å gå opp i vekt, opplyser forsker. Foto: Shutterstock / NTB scanpix.
IKKE BEKYMRE DEG: Å bruke energi på å tenke på de ekstra kiloene på rumpe og lår, er ikke nødvendig, mener ernæringsfysiolog. Det viktigste er ikke å slanke seg, men å unngå å gå opp i vekt, opplyser forsker. Foto: Shutterstock / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

(Vi.no): Sommeren nærmer seg, og mange av oss kjenner på det samme presset hvert eneste år: Vi må gå ned noen ekstra kilo, helst så fort som mulig.

Ernæringsfysiologer og forskere har mange gode råd for å klare å gå ned i vekt, og for enkelte er det selvsagt helt nødvendig å slanke seg for å redusere risikoen for hjerte- og karsykdom.

Men flere av ekspertene mener også at det i mange tilfeller slett ikke er det viktigste å gå ned i vekt for å ha en god helse. Mange av dem er enige i at det viktigste fokuset bør være på å være i fysisk aktivitet og å velge sunne matvarer.

Her får noen gode grunner til å ikke slanke deg.

Ekstra fett på rumpe og lår

Fremfor å slanke seg, er det viktigste å bestemme seg for at man ikke skal gå opp i vekt, mener klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

- En BMI som ligger litt over 25, betraktes som overvektig. Men det som er viktig for eldre, særlig dem over 70 år, er at dette ser ut til å være like greit for helsa som for dem som ligger på normal BMI, sier Sundfør.

Dette handler også om hvordan fettet er fordelt på kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.