Neglesopp

Det er mange grunner til at du bør få bukt med problemet

- Gjør du ingenting med problemet blir det ofte verre, sier fotterapeut.

NEGLESOPP KAN SMITTE: Neglesopp kan spres til hud og til flere tær på foten. Foto: NTB /Shutterstock
NEGLESOPP KAN SMITTE: Neglesopp kan spres til hud og til flere tær på foten. Foto: NTB /Shutterstock Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Misfargede og tykke negler ser ikke pent ut, men neglesopp er mer enn kosmetiske skjemmende. Lar du være å behandle neglesoppen kan fotplagen både bli verre og gi deg følgeskader.

- De klager over smerter når de har på seg sko fordi skoen trykker neglen ned i huden til nervetråder og blodårer under neglen. De klager også over lukt fra neglene når de gjør fotstell på seg selv, sier fotterapeut Mette Kverme til Vi.no.

Hun snakker om vanlige plager pasienter med neglesopp opplever. Ifølge Kverme er fotsopp en av menneskets vanligste infeksjonssykdommer. Rundt 10 prosent av befolkningen i den vestlige delen av verden får neglesopp. Hud og negler som er fuktige eller skadet vil lettere bli angrepet av soppartene som forårsaker fot- og neglesopp.

- Det første symptomet på soppinfeksjon i neglene er fargeendring og fortykkelse av neglen. Fortykkelse av neglen kan forårsake at neglen løsner fra neglesengen, sier Kverme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.