Coronavirus i Norge:

«Det er ikke deg det er synd i nå»

KOMMENTAR: Det er kjipt når konserten blir avlyst eller du har gledet deg til en reise det ikke blir noe av. Men det er ikke deg det er synd i nå.

Elever ved Oslo-skoler bes om å være hjemme på grunn av ansatte som er satt i koronakarantene som skaper utfordringer for skoledriften. Her fra Sinsen skole, der hele andretrinn ble satt i karantene tidligere i uka. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix
Elever ved Oslo-skoler bes om å være hjemme på grunn av ansatte som er satt i koronakarantene som skaper utfordringer for skoledriften. Her fra Sinsen skole, der hele andretrinn ble satt i karantene tidligere i uka. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): I dag holder jeg barna mine hjemme fra skolen, selv om skolen ikke stenger før på mandag. Jeg holder hjemmekontor i likhet med de aller fleste av mine kolleger, selv om kontorene våre er åpne. Dette gjør jeg ikke av frykt for egen helse, men av hensyn til andres.

Jobben min kan gjøres fra kjøkkenbordet hjemme. Det er ikke ideelt, spesielt ikke når barna også er hjemme og må ha hjelp med skolearbeidet, men det går.

Jeg følger den danske skolens prinsipp om at de som kan holde barna hjemme gjør det, så de som ikke har mulighet til å være hjemme kan sende barna sine på skolen med redusert risiko for smitte. De strenge fraværsreglene i videregående skole er endret ut skoleåret på grunn av pandemien, og for yngre elever er det opp til foreldre å melde fravær.

Les også: Dette bør beredskapslageret ditt inneholde

Flokkimmunitet

I bygget der jeg jobber, har jeg kolleger som utfører oppgaver som kun kan gjøres på jobb. Du kan si hva du vil om pressen, men i en situasjon som den vi er i nå, har vi et samfunnsoppdrag å fylle. Vi må prøve å holde oss friske for at informasjonen skal nå ut til folket. Vi skal rapportere om det som skjer, vi skal stille spørsmål ved håndteringen og kreve handling fra de ansvarlige myndigheter, og vi skal tilby underholdning til de som etter hvert vil føle på isolasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.