Usynlig sykdom:

- Det er faen så jævlig å leve med noe det ikke finnes behandling for

ME-syke Ragnhild Holmås har skrevet bok om hvordan det er å ha en usynlig sykdom. I forordet til boka tar komiker Anne-Kat Hærland et skarpt oppgjør med folks holdninger til mennesker med kroniske sykdommer.

USYNLIG SYKDOM: Anne-Kat. Hærland fortalte for noen år siden at hun hadde den sjeldne øyesykdommen retinitis pigmentosa (RP). Her er hun fotografert på Latter i 2018. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
USYNLIG SYKDOM: Anne-Kat. Hærland fortalte for noen år siden at hun hadde den sjeldne øyesykdommen retinitis pigmentosa (RP). Her er hun fotografert på Latter i 2018. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Denne saken ble først publisert i april 2020.

«Hei, jeg heter Ragnhild

Jeg er ung, har en diagnose, og har i mange år fått penger fra Nav så jeg kan ligge hjemme på sofaen i stedet for å dra på jobb. Og jeg har latt som hele tiden. Løyet folk rett opp i trynet, har jeg. Alt har vært et skuespill for å gjøre livet lettest mulig. Men kanskje ikke slik du tror. Jeg har latt som om jeg er frisk. For ellers ville samfunnet anklaget meg for å late som om jeg er syk.»

Artikkelen krever Vi pluss abonnement

Nyttig og inspirerende nettavis for 50 +

Vi.no er nettavisen for deg som liker å lese gode saker rundt temaene helse, forbruker, økonomi, familieliv og teknologi.

Intropris

måned
1,- / 1 måned

Populær

kvartal
83,- / pr måned
år
799,- / pr år

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.