<strong>USYNLIG SYKDOM:</strong> Anne-Kat. Hærland fortalte for noen år siden at hun hadde den sjeldne øyesykdommen retinitis pigmentosa (RP). Her er hun fotografert på Latter i 2018. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
USYNLIG SYKDOM: Anne-Kat. Hærland fortalte for noen år siden at hun hadde den sjeldne øyesykdommen retinitis pigmentosa (RP). Her er hun fotografert på Latter i 2018. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Usynlig sykdom:

- Det er faen så jævlig å leve med noe det ikke finnes behandling for

ME-syke Ragnhild Holmås har skrevet bok om hvordan det er å ha en usynlig sykdom. I forordet til boka tar komiker Anne-Kat Hærland et skarpt oppgjør med folks holdninger til mennesker med kroniske sykdommer.

Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Denne saken ble først publisert i april 2020.

«Hei, jeg heter Ragnhild

Jeg er ung, har en diagnose, og har i mange år fått penger fra Nav så jeg kan ligge hjemme på sofaen i stedet for å dra på jobb. Og jeg har latt som hele tiden. Løyet folk rett opp i trynet, har jeg. Alt har vært et skuespill for å gjøre livet lettest mulig. Men kanskje ikke slik du tror. Jeg har latt som om jeg er frisk. For ellers ville samfunnet anklaget meg for å late som om jeg er syk.»

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer