USYNLIG SYKDOM: Anne-Kat. Hærland fortalte for noen år siden at hun hadde den sjeldne øyesykdommen retinitis pigmentosa (RP). Her er hun fotografert på Latter i 2018. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
USYNLIG SYKDOM: Anne-Kat. Hærland fortalte for noen år siden at hun hadde den sjeldne øyesykdommen retinitis pigmentosa (RP). Her er hun fotografert på Latter i 2018. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Usynlig sykdom:

- Det er faen så jævlig å leve med noe det ikke finnes behandling for

ME-syke Ragnhild Holmås har skrevet bok om hvordan det er å ha en usynlig sykdom. I forordet til boka tar komiker Anne-Kat Hærland et skarpt oppgjør med folks holdninger til mennesker med kroniske sykdommer.

Publisert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): «Hei, jeg heter Ragnhild

Jeg er ung, har en diagnose, og har i mange år fått penger fra Nav så jeg kan ligge hjemme på sofaen i stedet for å dra på jobb. Og jeg har latt som hele tiden. Løyet folk rett opp i trynet, har jeg. Alt har vært et skuespill for å gjøre livet lettest mulig. Men kanskje ikke slik du tror. Jeg har latt som om jeg er frisk. For ellers ville samfunnet anklaget meg for å late som om jeg er syk.»

For å få tilgang må du være abonnent av Vi Over 60

Er du allerede abonnent? Da kan du trykke på lenken du har fått på e-post eller SMS. Har du Vi Pluss-abonnement kan du bare logge inn øverst på siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.