«Det er en variant av sorg over at jeg ikke skal være med lenger»

Astrid Nøklebye Heiberg (83) ble aldri friskmeldt av bukspyttkjertelkreften.

FORBILDE: Astrid Nøklebye Heiberg vil ikke være med på at hun er et forbilde. – Jeg er ikke så mild og vidunderlig som det ser ut til, sier hun på sitt beskjedne vis.

Foto: Ellen Jarli
FORBILDE: Astrid Nøklebye Heiberg vil ikke være med på at hun er et forbilde. – Jeg er ikke så mild og vidunderlig som det ser ut til, sier hun på sitt beskjedne vis. Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette intervjuet for Allers ble publisert på Vi.no 9.desember 2019. Torsdag 2.april 2020 opplyste Høyre til NTB at Astrid Nøklebye Heiberg er død. «Etter lengre tid med sykdom døde Astrid i natt hjemme i egen seng, stille og pent», skriver familien på Facebook.

Artikkelen er oppdatert i forbindelse med Heibergs bortgang.

Vi.no: «I oktober er jeg nok ikke her lenger», skrev Astrid Nøklebye Heiberg til forfatter Guro Hoftun. Høyrepolitikeren, som hadde bidratt i Hoftuns bok «Eldreliv», trodde ikke at hun ville være i live når den skulle lanseres.

Men så er hun her da, likevel. Ikke friskmeldt av bukspyttkjertelkreften, men cellegiften har virket over all forventning.

– «Jøss, lever du da», sier bekjente jeg møter på gata. «Ja, det er både overraskende og hyggelig», svarer jeg da, forteller Astrid om den ekstra tiden hun ser ut til å ha fått.

Høyrepolitikeren, som også er landets eldste stortingsrepresentant noensinne, i inneværende periode som fast møtende vara for Oslo, er blitt tynnere både i håret og på kroppen. Selv om livet med sykdom likevel ikke er så verst, medgir hun at det ligger en skygge over tilværelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.