Livmorfremfall

- Det er en kjip tilstand, og flaut å snakke om

Inger Grete (72) var i 40 årene og merket at hun ikke klarte å tømme blæra skikkelig når hun tisset. Det var starten. Så måtte hun dytte livmoren opp og på plass.

TANKEFULL: Inger Grete vet ikke hvorfor hun er rammet av underlivsprolaps. Hun deler sin historie for å bidra til mer åpenhet om sykdommen. Foto: Privat
TANKEFULL: Inger Grete vet ikke hvorfor hun er rammet av underlivsprolaps. Hun deler sin historie for å bidra til mer åpenhet om sykdommen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Inger Grete Janson Opseth merket ikke noe etter å ha født tre store barn. Men i begynnelsen av 40-årene kjente hun at noe ikke var som det skulle i underlivet. Det begynte med at det var vanskelig å tømme blæra, selv om hun måtte tisse skikkelig. Hun forsøkte å undersøke seg selv, og det kjentes ut som om livmoren var på vei nedover mot skjedeåpningen.

– Jeg så for meg skrekkscenariet med gamle damer på sykehjem med hele livmoren utover lakenet, sier Inger Grete.

– Men jeg var ung, aktiv og slank, og skjønte ikke hva som skjedde med kroppen min. Ikke våget jeg å snakke med noen om det heller.

Flaut samtaleemne

– Jeg er bydama som flyttet til gård, kvitret Inger Grete med ungdommelig stemme på telefonen fra Gol.

– Jeg er oppvokst i Oslo, men traff en kjekk hallingdøl på jentetur i 1992. Han er sju år yngre enn meg, det passer meg perfekt. Det ble oss to, og jeg flyttet til Gol i år 2000. I fjor fridde jeg, da hadde vi vært sammen i 30 år, så jeg syntes det var på tide. Heldigvis svarte han ja. Vi har til sammen ti barnebarn i alderen 2-25 år, pluss noen hundebarnebarn, så vi er en stor familie når vi klarer å samle alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.