- Det er blitt for lite tid til å danse

Camilla Stoltenberg så for seg en litt roligere periode. Men lange, late dager ble det lite av i 2020.

VAKSINESMIL: Når vi har sett Camilla Stoltenberg smile det siste året, har det gjerne vært som her: I forbindelse med gode vaksinenyheter. Foto: Terje Pedersen / NTB
VAKSINESMIL: Når vi har sett Camilla Stoltenberg smile det siste året, har det gjerne vært som her: I forbindelse med gode vaksinenyheter. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det stoltenbergske engasjementet og utholdenheten fikk hun med seg hjemmefra, og å jobbe har hun alltid likt. I over to år jobbet hun hardt som leder for arbeidet med en offentlig utredning om kjønnsforskjeller i skolen i tillegg til jobben som direktør ved Folkehelseinstituttet (FHI). I 2020 skulle hun «bare» ha sin vanlige jobb. Det ble mye travlere enn Camilla Stoltenberg hadde kunnet forestille seg.

For på nyhetene kom meldinger om et ukjent virus som hadde forårsaket luftveisinfeksjoner og lungebetennelse i Wuhan i Kina. Og så skjedde alt svært fort. Det dødelige coronaviruset spredte seg raskt over hele verden. På FHI gikk de i full beredskap, og jobbet snart døgnet rundt for å prøve å bekjempe pandemien. For Camilla ble det derfor å kaste seg ut i nye, lange jobbøkter. Arbeidsdager på 12–14 timer var i 2020 mer regelen enn unntaket.

– Håndteringen av pandemien i Norge er fortsatt svært arbeidskrevende. Samtidig er det veldig lærerikt. FHI var forberedt på coronapandemien, vi skrev allerede i en risikovurdering i januar 2020 at den ville komme, men det var umulig å forutse omfanget, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.