Lavkarbo, babymat og 5-2-dietten

Derfor tror vi på dietter

- Mennesker er lett tilbøyelige for enkle løsninger på store problemer, sier psykolog.

DIETT: Det finnes hundrevis av dietter som lover gull og grønne skoger, men hvorfor tror vi på dietter vi vet ikke fungerer? Foto: NTB Scanpix
DIETT: Det finnes hundrevis av dietter som lover gull og grønne skoger, men hvorfor tror vi på dietter vi vet ikke fungerer? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Vi.no): Markedet for dietter og slankekurer er enormt, og en lang rekke dietter skal blant annet gjøre deg slank, lykkelig, sexy og fri. For eksempel skal juice-dietten (se faktaboks) gi klarere øyne, renere hud og bedre søvn, i tillegg til å få bort kiloene og styrke immunforsvaret. Lavkarbo og babymat er andre løsninger folk har testet i jakten på «drømmefiguren».

- Den rareste dietten jeg har hørt om er babymat-dietten! Jeg trodde det var en aprilspøk, forteller professor Annechen Bugge.

Hun jobber ved Forbruksforskningsinstituttet (SIFO) ved OsloMet, og har forsket på nordmenns forhold til mat.

Les også: Det er en grunn til at tilstanden kalles «den stille morder»

Derfor tror vi på diettene

Bugge mener diettene tilbyr enkle løsninger.

- De tilbyr en enkel og konkret løsning, og er én ting å forholde seg til i denne jungelen. «Bare du unngår» ditt eller datt så går det som du vil, forklarer professoren.

Den såkalte enkle løsningen er også det første psykolog Sondre Hasvold nevner.

- Mennesker er lett tilbøyelige for enkle løsninger på store problemer. Da er vi også veldig mottakelige for godt markedsførte og nye superdietter, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.