Coronavirus i Norge

Derfor skal du ikke bruke antibac på mobilen

Mobiltelefonen er en potensiell smittebombe. Slik vasker du den enkelt og trygt.

REN MOBIL: Her er de beste rådene for å holde mobilen ren og for å unngå smitte. Video: Ellen Karin Moen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Er det én ting corona-pandemien har lært oss, så er det å vaske hendene riktig. Men hva hjelper vel det, om vi hele tiden tar på en skitten mobiltelefon? Andre ting vi omgir oss med og tar på ofte, som dørhåndtak og nøkler, kan lett desinfiseres. Men mobiltelefonen kan ikke akkurat dynkes i såpevann, det vet alle som har vært så uheldig å få vannsprut på telefonen.

En gjennomsnittlig mobilbruker tar på telefonen sin over 2600 ganger i døgnet. I tillegg er den utsatt for dråpesmitte hver gang du snakker i den. Enkelte undersøkelser har konkludert med at noen mobiltelefoner kan ha like mye bakterievekst som et toalettsete. Her strides imidlertid de lærde.

Antibac kan skade

Men mobilen kan og bør vaskes. Hvordan, ser du i videoen over. Og glem for all del ikke mobildekselet, spesielt om det er av denne typen.

Antibac er topp erstatning for vann og såpe om du ikke har en vask tilgjengelig for håndvask. Men det skal ikke brukes på mobiltelefonen: Ifølge telefonprodusentene kan det nemlig skade den beskyttende hinnen på telefonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Vi er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på vi.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.